TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конкурс за најдобар дебитантски прозен ракопис „Новите!“ за 2017

Радио МОФ - 10.11.2017

Издавачката куќа ТЕМПЛУМ по дванаесетти пат го распишува конкурсот „Новите!“, за најдобар прозен дебитантски ракопис на македонски јазик. Ракописите кои се испраќаат по електронска пошта треба да бидат напишани на кирилица во македонска кодна ...

Македонците сѐ уште сакаат да пишуваат ракописно и да праќаат писма по пошта

Факултети - 10.11.2017

Ракописи од цела земја веќе стигнаа во редакцијата на Факултети.мк, по објавувањето на информацијата дека избираме најубав ракопис. Имате уште десетина дена да ја напишете песната „Убавите жени“ од Блаже Конески на хартија во формат А4 без линии, да ...