TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пратеници, ако сакате борба против корупцијата почнете од себе!

Либертас - 14.11.2017

Приказнава со патните трошоци за пратеници е коруптивна до даска и тоа го знаеме со години. За секоја досегашна злоупотреба на патните трошоци пратениците треба да одговараат согласно Кривичниот законик.

Дебата за законот за јазици, а за патните трошоци молк?!

24 Вести - 14.11.2017

Патните трошоци на пратениците, според проекциите на буџетот за 2018 година, граѓаните ќе ги чинат речиси идентично, како и лани и покрај најавите на власта за кратење на овие трошоци. За патувањето на пратениците годинава повторно ќе се издвојуваат ...

Патните трошоци за пратениците никој не ги чепка, за 2018 година тие се двојно поголеми

МКД - 14.11.2017

Собранието догодина ќе потроши 9,3 милиони евра. Така пишува во предлог буџетот за 2018 година. Во собраниската зграда до крајот на годинава ќе има 437 вработени (34 повеќе од почетокот на годинава).

Тунтев му предложил на Џафери патните трошоци на пратениците да се скастрат за една третина

Сакам да кажам - 14.11.2017

Нема расположение кај пратениците од внатрешноста на Македонија за намалување на патните трошоци кои што месечно достигнуваат и до 3.000 евра. Тие не сакаат да се откажат од оваа дополнителна заработувачка, која што е неколкукратно поголема од ...

Пратениците ќе продолжат да „лапаат“ пари за патни трошоци и во 2018 година

А1 On - 13.11.2017

Пратениците во 2018 година повторно ќе земаат како и досега пари за патни трошоци со буџетот кој им е на располагање од 1,3 милиони евра. И покрај наводните заложби на СДСМ дека сакаат да се намалат патните трошоци, сепак и следната година ќе земаат ...

Зголемени патни трошоци, поголем број вработени и набавка на нови возила за парламентот

Макфакс - 13.11.2017

За патни трошоци во 2018 година издвоени се 1,3 милион евра. На пратениците им останува на располагање речиси истата сума како и лани иако СДСМ се залагаше за намалување на непродуктивните трошења за што редовно ја напаѓаа владата на ВМРО-ДПМНЕ.

Предлог Буџетот на СДСМ со двојно повеќе средства за патни и дневни расходи од буџетите на ВМРО-ДПМНЕ

Курир - 13.11.2017

СДСМ ветуваше кратење на непродуктивните трошоци и менување на системот на размислување кога станува збор за трошењата на државните функционери, сега гледаме не само што не скратиле, туку и ги зголемиле непродуктивните трошоци на име дневници за ...

14 причини зошто е зголемен буџетот за патни трошоци на собранието

Mojo.mk - 13.11.2017

Синдромот на Силвана Бонева (научно докажан од Science today) на земање на огромни патни трошоци изгледа дека е заразен, а како дувло на заразата се јавува собранието на Република Македонија.

Се зголемуваат ПАТНИТЕ ТРОШОЦИ за ПРАТЕНИЦИТЕ!

Таратур - 14.11.2017

Собранието догодина ќе потроши 9,3 милиони евра. Така пишува во предлог буџетот за 2018 година. Во собраниската зграда до крајот на годинава ќе има 437 вработени (34 повеќе од почетокот на годинава).

Тунтев му предложил на Џафери патните трошоци на пратениците да се скратат за една третина

Либертас - 14.11.2017

Нема расположение кај пратениците од внатрешноста на Македонија за намалување на патните трошоци кои што месечно достигнуваат и до 3.000 евра. Тие не сакаат да се откажат од оваа дополнителна заработувачка, која што е неколкукратно поголема од ...

Пратениците ќе продолжат да „лапаат“ пари за патни трошоци и во 2018 година

Орбис - 13.11.2017

Пратениците во 2018 година повторно ќе земаат како и досега пари за патни трошоци со буџетот кој им е на располагање од 1,3 милиони евра. И покрај наводните заложби на СДСМ дека сакаат да се намалат патните трошоци, сепак и следната година ќе земаат ...

Зголемени патни трошоци, поголем број вработени и набавка на нови возила за Парлементот

Вечер - 13.11.2017

За патни трошоци во 2018-та година издвоени се 1.3 милиони евра.На пратениците им останува на располагање скоро истата сума како и лани, иако СДСМ се залагаше за намалување на непродуктивните трошења, за што ја редовно ја напаѓаа владата на ...

Предлог Буџетот на СДСМ со двојно повеќе средства за патни и дневни расходи од буџетите на ВМРО- ДПМНЕ

Пулс24 - 13.11.2017

Владата на СДСМ во 2018-та година ќе потроши 5.2 милиони евра за патни и дневни трошоци повеќе од Владата на ВМРО-ДПМНЕ. СДСМ ветуваше кратење на непродуктивните трошоци и менување на системот на размислување кога станува збор за трошењата на ...

Пратениците не сакаат да си ги намалат парите што ги земаат за патни трошоци

Press24 - 14.11.2017

Координаторот на пратеничката група на СДСМ Томислав Тунтев уште чека одговор од пратеничките групи за предлозите што ги даде летоска за намалување на неговите трошоци како охриѓанец и на патните трошоци на останатите пратеници кои патуваат во ...

Зголемени патни трошоци, поголем број вработени и набавка на нови возила за парламентот

Точка - 13.11.2017

За патни трошоци во 2018 година издвоени се 1,3 милион евра. На пратениците им останува на располагање речиси истата сума како и лани иако СДСМ се залагаше за намалување на непродуктивните трошења за што редовно ја напаѓаа владата на ВМРО-ДПМНЕ.

Пратениците ќе добиват помалку пари за патни трошоци отколку сега?

iPortal - 14.11.2017

Нема расположение кај пратениците од внатрешноста на Македонија за намалување на патните трошоци кои што месечно достигнуваат и до 3.000 евра. Тие не сакаат да се откажат од оваа дополнителна заработувачка, која што е неколкукратно поголема од ...

Зголемен буџет за патни трошоци и нови возила за парламентарни потреби

Таратур - 14.11.2017

За патни трошоци во 2018 година издвоени се 1,3 милион евра. На пратениците им останува на располагање речиси истата сума како и лани иако СДСМ се залагаше за намалување на непродуктивните трошења за што редовно ја напаѓаа владата на ВМРО-ДПМНЕ.

Тунтев му предложил на Џафери патните трошоци на пратениците да се скратат за една третина

Локално - 14.11.2017

Нема расположение кај пратениците од внатрешноста на Македонија за намалување на патните трошоци кои што месечно достигнуваат и до 3.000 евра. Тие не сакаат да се откажат од оваа дополнителна заработувачка, која што е неколкукратно поголема од ...

Нови автомобили, зголемени патни трошоци, поголем број вработени во парламентот

Турлитава - 14.11.2017

За патни трошоци во 2018 година издвоени се 1,3 милион евра. На пратениците им останува на располагање речиси истата сума како и лани иако СДСМ се залагаше за намалување на непродуктивните трошења за што редовно ја напаѓаа владата на ВМРО-ДПМНЕ.