TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк

24 Вести - 10.11.2017

Турскиот народ денеска ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење.

Министерот Ќахил на одбележувањето на 79-годишнината од смртта на Ататурк

А1 On - 10.11.2017

Министерот задолжен за странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Проф. Д-р Аднан Ќахил, денеска присуствуваше на комеморативната церемонија по повод одбележувањето на 79-годишнината од смртта на основачот на Современата Република ...

Илон Макс на Твитер го цитираше Ататурк

Факултети - 10.11.2017

Илон Маск, еден од најиновативните луѓе во светот, вчера на „Твитер“ го цитираше Мустафа Кемал Ататурк, кој потекнува од дебарското село Коџаџик. Тој твитна: - Ако еден ден моите зборови се косат со науката, изберете ја науката – Мустафа Кемал ...

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк

Сител - 10.11.2017

На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење.

Министерот Ќахил на одбележувањето на 79-годишнината од смртта на Ататурк

Орбис - 10.11.2017

Министерот задолжен за странски инвестиции во Владата на Република Македонија, Проф. Д-р Аднан Ќахил, денеска присуствуваше на комеморативната церемонија по повод одбележувањето на 79-годишнината од смртта на основачот на Современата Република ...

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк

+инфо - 10.11.2017

Тој ја основа Република Турција во 1923 година и стана прв претседател. На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција.

Министерот Ќахил на одбележување 79 години од смртта на Ататурк

Сител - 10.11.2017

Министерот задолжен за странски инвестиции Аднан Ќахил денеска присуствуваше на комеморативната церемонија по повод 79 години од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на современа Република Турција.

Во Турција ќе се одбележат 79 години од смртта на Ататурк

Newsroom - 10.11.2017

На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење.

Министерот Ќахил на одбележување 79 години од смртта на Ататурк

Либертас - 10.11.2017

Министерот задолжен за странски инвестиции Аднан Ќахил денеска присуствуваше на комеморативната церемонија по повод 79 години од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на современа Република Турција.

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк

ТВ21 - 10.11.2017

На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење.

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк

А1 On - 10.11.2017

На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење.

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк

Орбис - 10.11.2017

На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење.

Турција денеска ја одбележува 79 годишнината од смртта на Ататурк

Канал5 - 10.11.2017

Денеска Турција ја одбележува 79 годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на републиката. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење. Мустафа Кемал е роден во 1881 година.

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк...

Н.Македонија - 10.11.2017

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со ...

Турција одбележува 79 години од смртта на Ататурк

Либертас - 10.11.2017

На 10 ноември, турскиот народ ја одбележува годишнината од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, основачот на Република Турција. Иако денот на сеќавањето на Ататурк не е државен празник, се одбележува со минута молчење.