TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Децата сакаат да прават селфи со Хитлер: Во Индонезија го отстрануваат нацистичкиот лидер од музеј со кого тинејџерите ...

Точка - 10.11.2017

Центарот „Симон Визентал“ ја повика управата на музејот со восочни фигури „Де Мата“ во Индонезија да ја отстрани фигурата на поранешниот лидер на Третиот Рајх, Адолф Хитлер, која што е поставена пред фотографија на концентрациониот логор Аушвиц.

Хитлер изградил куќа во облик на свастика во Велика Британија?

Точка - 10.11.2017

Адолф Хитлер изградил куќа во облик на свастика во англискиот град Девон која што после планираната инвазија и победа над Велика Британија во Втората светска војна, требала да биде неговиот штаб.

Што планирал Хитлер во Велика Британија во случај на победа?

Канал5 - 09.11.2017

Адолф Хитлер изградил куќа во облик на свастика во англискиот град Девон, која после планираната инвазија требало да биде неговиот штаб, се тврди во една книга. Постојат приказни дека куќата е изградена со пари од Третиот рајх и дека токму оваа ...

Што планирал Хитлер во Велика Британија во случај на победа?

Кајгана - 09.11.2017

Адолф Хитлер изградил голема куќа во англискиот град Девон, која после планираната инвазија требало да биде негов штаб, се тврди во една книга. Постојат приказни дека куќата била изградена од парите на Третиот рајх и дека токму таа градба требало да ...

Хитлер изградил куќа во облик на свастика во Велика Британија?

Вечер - 10.11.2017

Адолф Хитлер изградил куќа во облик на свастика во англискиот град Девон која што после планираната инвазија и победа над Велика Британија во Втората светска војна, требала да биде неговиот штаб.