TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дефанзивни позиции и песимистички погледи во грчкото општество околу спорот со Македонија

Телма - 06.10.2017

Грчката фондација за европски и меѓународни политики, објави истражување околу грчкото јавното мислење во однос на прашањето за името, македонското прашање и воопшто односите со нашата земја.

Што мислат Грците за нас и спорот за името

Нова ТВ - 06.10.2017

Расположението кај грчката јавност за решавање на дводеценискиот проблем со името „Македонија“ е песимистичко и интровертно, покажува анализата на грчките автори Јоанис Армаколас и Јоргос Сиакас насловена како „Грчкото јавно мнение и ставови за ...