TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Facebook: Вештачка интелигенција ќе преведува статуси

Телефони.мк - 19.05.2017

Тимот на Facebook за вештачка интелигенција (FAIR) објавил дека ќе ја зголеми ефикасноста за преведување на различни јазици. Новиот принцип на преведување се базира на конволуциски невронски мрежи (CNN).

Фејсбук за преведувањето на статусите ќе користи вештачка интелигенција

Точка - 19.05.2017

Најголемата социјална мрежа на светот планира во иднина за преведување да користи вештачка интелигенција. Големите компании како Фејсбук, Твитер и Гугл веќе на самиот почеток ја препознаа потребата своите производи и услуги да ги нудат на што е ...