TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку е доволно да вежбате за да ги елиминирате анксиозноста и депресијата?

Smartportal - 06.10.2017

Општо е познато дека постои поврзаност помеѓу физичката активност и депресијата. Бројни истражувања покажале дека луѓето кои се во активна физичка форма имаат многу помали шанси да западнат во состојба на депресија.

Австралиски лекари тврдат: Најефикасниот лек против депресија ви е буквално пред нос

Таратур - 06.10.2017

Тим австралиски стручњаци тврдат дека откриле ефикасен начин за надминување депресија. Во студијата објавена во The American Journal of Psychiatry, а којашто траела 11 години, учествувале над 22.000 здрави Норвежани.