TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Синдикат на МНР – конкурси за партиски кадри

Телма - 21.04.2017

Париз, Лондон, Њујорк, Москва, Бразилија се само дел од 20-тината атрактивни метрополи во кои ќе заминат дипломатите во македонските амбасади кои ќе бидат избрани на преку интерните конкурси во Министерството за надворешни работи.

Тодоровски: МНР вработува партиски кадри

Алсат-М - 21.04.2017

Синдикатот на дипломатската служба се сомнева дека МНР распределува дипломати низ амбасадите и конзулатите за да згрижи партиски кадри и тоа на нетранспарентен начин. Според синдикалниот претседател Сашко Тодоровски, 20-тте интерни конкурси во МНР ...

Дипломатскиот синдикат повторно предупредува за можни манипулации при распределбата на дипломати во странство

Макфакс - 21.04.2017

Синдикатот на македонската дипломатска служба повторно предупредува дека со распишаните дваесетина интерни конкурси за распоредување на работа во македонските дипломатско-конзуларни претставништва, раководството на МНР се обидува да постави партиски ...

Дипломатите се оградуваат од синдикатот на Сашко Тодоровски и од неговите лични политички ставови

Република - 21.04.2017

Дел од синдикалното членство на Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) се оградува и се дистанцира од отворените политички ставови на Сашко Тодоровски, кој како претседателот на СМДС , преку синдикалната организација ги испраќа до ...

Дипломатскиот синдикат: МНР вработува партиски кадри

Позитив.мк - 21.04.2017

Синдикатот на дипломатската служба се сомнева дека МНР распределува дипломати низ амбасадите и конзулатите за да згрижи партиски кадри и тоа на нетранспарентен начин. Според синдикалниот претседател Сашко Тодоровски, 20-тте интерни конкурси во МНР ...

Синдикатот на МНР се сомнева во интерните конкурси

Телма - 20.04.2017

Крајно сомнителен е потегот на Министерството за надворешни работи со објавување 20-тина интерни конкурси неделава за распоредување на дипломати во амбасадите и конзулатите, објави Синдикатот на македонската дипломатска служба.

Синдикатите најавуваат големи протести за Денот на трудот

Телма - 20.04.2017

Четири големи синдикати во земјава повикуваат на големо обединување на синдикалните и работничките сили и најавуваат големи протести за Меѓународниот ден на трудот, Први мај. За ССМ не очекуваат дека ќе организира протести, бидејќи, како што ...

Трудова инспекција во Водовод – директорот го нема?

24 Вести - 20.04.2017

Директорот на Јавното претпријатие Водовод и канализација Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот на стопанство и туризам за неговото директорување без признаена диплома.

Директорот на Водовод заработи кривична пријава за измама, дипломата не може да ја најде

МКД - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома.

Кривична за директорот на Водовод – Синдикатот за туризам тврди дека нема валидна диплома

ТВ21 - 20.04.2017

Синдикатот за туризам и стопанство тврди дека директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“, Александар Атанасов директорува без валидна диплома. Според нив, трудовите инспектори му ја барале на увид дипломата која тој ја приложил при ...

Кривична за директорот на Водовод, трудова инспекција ја бара дипломата на увид

24 Вести - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома.

Кривична за директорот на Водовод за факултетската диплома

Фокус - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома, објави ТВ 24.

МНР незаконски распиша интерни конкурски за вработување...

Н.Македонија - 20.04.2017

МНР незаконски распиша интерни конкурски за вработување Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) информираше дека Министерството за надворешни работи распиша 20-тина интерни конкурси за распоредување на работа во дипломатско-конзуларни ...

МНР: Дипломатите се упатуваат во ДКП во согласност со законите

Макфакс - 20.04.2017

Министерството за надворешни работи ја информира јавноста дека испраќањето на дипломати во македонските дипломатски претставништва во странство се врши во согласност со релевантна законска рамка и потенцира дека и сега и во иднина ќе продолжи да ...

Кривична пријава против директорот на ЈП „Водовод и канализација“...

Н.Македонија - 20.04.2017

Кривична пријава против директорот на ЈП „Водовод и канализација“ Синдикатот за туризам и стопанство поднесе кривична пријава за измама против директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ Александар Атанасов.

Грујовски: Синдикалната зграда која ја градеа работниците сега е во раце на мафија

Позитив.мк - 20.04.2017

Четирите градски синдикати, СУТКОЗ, УПОЗ, СЕИР и АГРО, ќе поднесат тужба до Меѓународната организација за труд во Женева бидејќи се бесправно исфрлени од ССМ. Претседателот на УПОЗ Пеце Грујовски денеска обвини дека се крши правото на синдикално ...

Трудови инспектори во Водовод – Атанасов не може да си ја најде дипломата

Позитив.мк - 20.04.2017

Претседателот на СУТКОЗ Дарко Димовски денеска потврди дека е поднесена кривична пријава против директорот на ЈП Водовод и Канализација, Александар Атанасов поради непризнаената диплома. Димовски соопшти дека трудова инспекција веќе два дена го ...

Дипломатскиот синдикат повторно предупредува за можни манипулации при распределбата на дипломати во странство

Точка - 21.04.2017

Синдикатот на македонската дипломатска служба повторно предупредува дека со распишаните дваесетина интерни конкурси за распоредување на работа во македонските дипломатско-конзуларни претставништва, раководството на МНР се обидува да постави партиски ...

Директорот на „Водовод“ заработи кривична, инспектори ја бараат дипломата на увид

+инфо - 20.04.2017

Директорот Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство. Директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и ...

Кривична пријава за директорот на „Водовод и канализација“ за лажна диплома

Макфакс - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“, Александар Атанасов, заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома.

Дипломатски синдикат: МНР распишува непотребни конкурси

Фокус - 20.04.2017

Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) соопшти дека Раководството на Министерството за надворешни работи деновиве презело крајно сомнителен потег. Распишани се 20-тина интерни конкурси за распоредување на работа во дипломатско- ...

МНР реагираше на обвинувањата од Синдикатот на македонската дипломатска служба...

Н.Македонија - 20.04.2017

МНР со реакција на обвинувањата од СМДС Министерството за надворешни работи излезе со реакција на денешните обвинувањата од страна на Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) дека МНР распишало 20-тина интерни конкурси за распоредување ...

Кривична пријава против директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Правдико - 20.04.2017

Синдикатот за туризам и стопанство поднесе кривична пријава за измама против директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ Александар Атанасов. – Директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Александар Атанасов нема признаена диплома, ...

Кривична за директорот на Водовод, тој си ја бара дипломата

Фактор - 20.04.2017

Претседателот на СУТКОЗ Дарко Димовски денеска потврди дека е поднесена кривична пријава против директорот на ЈП Водовод и Канализација, Александар Атанасов поради непризнаената диплома. Димовски соопшти дека трудова инспекција веќе два дена го ...

Дипломатскиот синдикат предупредува: МНР згрижува партиски дипломати

Нова ТВ - 21.04.2017

Синдикатот на македонската дипломатска служба денес повторно предупреди дека со распишаните дваесетина интерни конкурси за распоредување на работа во македонските дипломатско-конзуларни претставништва, раководството на МНР се обидува да постави ...

Директорот на Водовод заработи кривична пријава за измама

Стандард - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација, Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради заземање на оваа позиција без признаена диплома.

Кривична за директорот на Водовод за факултетската диплома

Репортер - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома, објави ТВ 24.

Дипломатскиот синдикат се сомнева: се згрижуваат партиски дипломати

Макфакс - 20.04.2017

Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС), сака да ја извести македонската јавност за крајно сомнителниот потез што Раководството на Министерството за надворешни работи го повлече оваа седмица.

МНР: Упатувањата во дипломатско-конзуларните претставништва се вршат во согласност со релевантна законска рамка

Фокус - 20.04.2017

Министерството за надворешни работи реагира на соопштението на Синдикатот на дипломатската служба и вели дека упатувањата во дипломатско-конзуларните претставништва се вршат во согласност со релевантна законска рамка.

Кривична за директорот на Водовод, трудова инспекција ја бара дипломата на увид

Локално - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома.

Кривична пријава за директорот на „Водовод и канализација“ за измама

Кајгана - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“, Александар Атанасов, заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома.

Дипломатски синдикат: МНР распишува непотребни конкурси

+инфо - 20.04.2017

Потсетуваме дека дипломатијата работи во услови на скратен буџет, се вели во реакцијата на СМДС. Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) соопшти дека Раководството на Министерството за надворешни работи деновиве презело крајно ...

МНР: Дипломатите во ДКП-та се испраќаат во согласност со законите

МКД - 20.04.2017

Министерството за надворешни работи информира дека испраќањето на дипломати во македонските дипломатски претставништва во странство се врши во согласност со релевантна законска рамка и потенцира дека и сега и во иднина ќе продолжи да функционира во ...

Кривична за директорот на Водовод

Слободен Печат - 20.04.2017

Кривична пријава за измама му поднесе Синдикатот за туризам и стопанство на директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација, Александар Атанасов, поради неговото директорување без признаена диплома.

Директорот на „Водовод“ заработи кривична: Трудовите инспектори му ја бараат на увид дипломата, тој одбива да ја даде

Точка - 20.04.2017

Кривична пријава за директорот на "Водовод и канализација" за лажна диплома... Александар Атанасов, директорот на јавното претпријатие "Водовод и канализација", заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради ...

Синдикатот на дипломатите предупредува: Во амбасадите се згрижуваат партиски кадри

МКД - 20.04.2017

Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) информира дека оваа недела се распишани за 20-тина интерни конкурси за распоредување на работа во дипломатско- конзуларните претставништва (ДКП).

Кривична за директорот на Водовод, трудова инспекција ја бара дипломата на увид

Бриф - 20.04.2017

Директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома.

Дипломатски синдикат: Се згрижуваат партиски дипломати

Позитив.мк - 21.04.2017

Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС), сака да ја извести македонската јавност за крајно сомнителниот потез што Раководството на Министерството за надворешни работи го повлече оваа седмица.

Кривична за директорот на Водовод, трудова инспекција ја бара дипломата на увид

Либертас - 21.04.2017

Директорот на јавното претпријатие Водовод и канализација Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома.