TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тачи: Демаркацијата на границата е само косовско прашање, треба да се усвои

Локално - 14.09.2017

– Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само прашање на Косово“. – Прашањето за демаркацијата повеќе не е меѓудржавно прашање Косово – Црна Гора, туку тоа е само прашање на ...

Прашањето за демаркација со Косово за Црна Гора е завршено

Локално - 13.09.2017

Прашањето за демаркација со Косово за Црна Гора е завршено, изјави министерот за надворешни работи Срѓан Дармановиќ. “Имаме многу добри односи со Косово и не се сомневаме дека така ќе продолжиме.

Српската потерница по Харадинај и натаму е важечка

Призма - 13.09.2017

Иако Рамуш Харадинај стана премиер на Косово, налогот за негово апсење, што го издаде Србија, врз основа на обвиненијата дека извршил воени злосторства, останува во сила, што на Харадинај може да му предизвика проблеми при патувањата.

Тачи: Демаркацијата на границата е само косовско прашање, треба да се усвои

Сител - 14.09.2017

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само прашање на Косово“. - Прашањето за демаркацијата повеќе не е меѓудржавно прашање Косово - Црна Гора, туку тоа е само прашање на ...

Подгорица против Харадинај: Прашањето на демаркацијата со Косово за Црна Гора е завршено

МКД - 13.09.2017

Прашањето на демаркацијата на границата со Косово за Црна Гора е завршено, изјави црногорскиот министер за надворешни работи Срѓан Дармановиќ. „Имаме многу добри односи со Косово и не се сомневаме дека така ќе се продолжи.

Црна Гора очекува прашањето за демаркација на границата со Косово да биде според веќе постигнатиот договор

Алсат-М - 12.09.2017

Претседателот на црногорската комисија за обележување на гранцата со Косово, Милан Пауновиќ, изјавил дека очекува ова прашање да биде заокружено според веќе постигнатиот договор меѓу двете страни.

Србите влегоа во „кинеската влада на Харадинај“...

Н.Македонија - 12.09.2017

За опозицијата во Србија влегувањето на српските пратеници во владата на Рамуш Харадинај претставува црна страница на српската историја Еден ден по изборот на Рамуш Харадинај за премиер на Косово, Собранието во Приштина повторно беше во блокада ...

Тачи: Демаркацијата е само косовско прашање, треба да се усвои...

Н.Македонија - 14.09.2017

Тачи: Демаркацијата е само косовско прашање, треба да се усвои Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само прашање на Косово“.

Црна Гора очекува демаркација со Косово според постигнатиот договор

+инфо - 12.09.2017

Црногорската страна презела активности барајќи од косовската страна ратификација на договорот. Претседателот на црногорската комисија за обележување на гранцата со Косово, Милан Пауновиќ, изјавил дека очекува ова прашање да биде заокружено според ...

Тачи: Демаркацијата на границата е само косовско прашање, треба да се усвои

+инфо - 14.09.2017

- Прашањето за демаркацијата повеќе не е меѓудржавно прашање Косово - Црна Гора, туку тоа е само прашање на Косовците - изјави Тачи. Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само ...

Црна Гора очекува прашањето за демаркација на границата со Косово да биде според веќе постигнатиот договор

А1 On - 12.09.2017

Претседателот на црногорската комисија за обележување на гранцата со Косово, Милан Пауновиќ, изјавил дека очекува ова прашање да биде заокружено според веќе постигнатиот договор меѓу двете страни.

Тачи: Демаркацијата на границата е само косовско прашање, треба да се усвои

Идивиди - 14.09.2017

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само прашање на Косово“. - Прашањето за демаркацијата повеќе не е меѓудржавно прашање Косово - Црна Гора, туку тоа е само прашање на ...

Црна Гора очекува демаркацијата на границата со Косово да биде според веќе постигнатиот договор

Макфакс - 12.09.2017

Претседателот на црногорската комисија за обележување на гранцата со Косово, Милан Пауновиќ, изјавил дека очекува ова прашање да биде заокружено според веќе постигнатиот договор меѓу двете страни.

Тачи: Демаркацијата на границата е само косовско прашање, треба да се усвои

А1 On - 14.09.2017

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само прашање на Косово“. – Прашањето за демаркацијата повеќе не е меѓудржавно прашање Косово – Црна Гора, туку тоа е само прашање на ...

Црна Гора очекува прашањето за демаркација на границата со Косово да биде според веќе постигнатиот договор...

Н.Македонија - 12.09.2017

Црна Гора очекува прашањето за демаркација на границата со Косово да биде според веќе постигнатиот договор Претседателот на црногорската комисија за обележување на гранцата со Косово, Милан Пауновиќ, изјавил дека очекува ова прашање да биде ...

Тачи: Демаркацијата на границата е само косовско прашање, треба да се усвои

Телевизија Нова - 14.09.2017

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само прашање на Косово“. – Прашањето за демаркацијата повеќе не е меѓудржавно прашање Косово – Црна Гора, туку тоа е само прашање на ...

Црна Гора очекува демаркацијата на границата со Косово да биде според веќе постигнатиот договор

Точка - 12.09.2017

Претседателот на црногорската комисија за обележување на границата со Косово, Милан Пауновиќ, изјавил дека очекува ова прашање да биде заокружено според веќе постигнатиот договор меѓу двете страни.

Тачи: Демаркацијата на границата е само косовско прашање, треба да се усвои

Либертас - 14.09.2017

– Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави дека договорот за демаркацијата на границата со Црна Гора „сега е само прашање на Косово“. – Прашањето за демаркацијата повеќе не е меѓудржавно прашање Косово – Црна Гора, туку тоа е само прашање на ...