TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Третиот пол - одамна неопходна одлука

Deutsche Welle - 09.11.2017

Да се биде ниту женско ниту машко, за оние што се погодени, е елементарен проблем. И воопшто не е важно за колку луѓе се работи. Политиката мораше уште одамна да преземе нешто, смета Кристоф Штрак.

Германија воведува трет пол

Окно - 09.11.2017

Матичните служби во Германија ќе мораат да им понудат на граѓаните можност, освен како мажи или жени, да се изјаснат и како припадници на трет пол. Така одлучи Уставниот суд на Германија, а одлуката предизвика поделени реакции.