TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку вообичаено трае еден повик кај македонските мобилни оператори?

еМагазин - 13.10.2017

Времетраењето на единечен повик по претплатник во првите три месци од годинава кај Македонски Телеком изнесува 1,79 минути кај претплатник од оне.ВИП изнесува 2,11 минути додека кај Лајкамобајл времетраењето на единечен повик изнесува 2,60 минути.

Какви се состојбите на пазарот на фиксна телефонија во Македонија

еМагазин - 13.10.2017

Во првото тримсечје од годинава на македонскиот комуникациски пазар имало 362.077 фиксн линии што е намалување за 1,74 отсто во однос на истиот период минатата година кога на пазарот имало 368.473 фиксни линии.

Македонски Телеком и Оне.Вип во тесна трка на пазарот на мобилна телефонија

еМагазин - 12.10.2017

Најновите податоци на Агенцијата за електронски комункации за уделот на мобилните оператори на пазарот на мобилна телефонија по број на активни претплатници (состојба на 31.03.2017 година) покажува дека, оне.ВИП Оператор учествува со 49,62%, ...

Македонски Телеком има најголем удел во приходите од мобилна телефонија

еМагазин - 12.10.2017

Најновите податоци на Агенцијата за електронски комуникции за пазарниот удел на мобилните оператори во РМ во приходите остварени од обезбедување на мобилни комуникациски услуги на малопродажниот пазар за првиот квартал од 2017 година покажуват дека ...

Кој оператор заработува најмногу на големопродажниот пазар на мобилна телефонија?

еМагазин - 12.10.2017

Според најновите податоци на Агенцијата за електронски комуникации за пазарниот удел на мобилните оператори во РМ во приходите остварени од обезбедување на мобилни комуникациски услуги на големопродажниот пазар за првиот квартал од 2017 година ...