TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕЛЕМ нема да ја гради „Рајската градина“ во Аеродром и ски – центарот на Водно

Build - 07.12.2017

Македонската влада на вчерашната седница донесе одлука за прекинување на сите несуштински проекти на Електрани на Македонија (ЕЛЕМ). Државната енергетска компанија во иднина ќе се посвети исклучиво кон производство на електрична енергија.

Поранешни директори го оштетиле МЕПСО за 690 илјади евра

Тера - 07.12.2017

Поднесени се кривични пријави против поранешниот генерален директор на АД МЕПСО, директорот за финансиско работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија, кои се осомничени од страна на финансиската полиција.

ЕЛЕМ веќе нема да плаќа за рајски паркови и ски центри

Телма - 06.12.2017

Рајските паркови, снежните патеки и се што нема врска со производство на струја, веќе нема да бидат плаќани од државните Електрани. Владата му наложи на ЕЛЕМ да не спроведува никакви проекти надвор од основната дејност, како што беше во претходните ...

Владата и наложи на ЕЛЕМ да запре со финансирање на непродуктивни проекти

24 Вести - 06.12.2017

ЕЛЕМ нема да ja гради „Рајскaта градина“ во општина Аеродром која чинеше околу 15 милиони евра, државната енергетска компанија повеќе нема да може да финансира градежни или било какви проекти кои не се од нејзината основна дејност и поврзани со ...

Владата ги прекина сите проекти на ЕЛЕМ

Алсат-М - 06.12.2017

Владата на Македонија ги прекина сите несуштински проекти на ЕЛЕМ . Портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски рече дека ЕЛЕМ мора да ги разгледа сите договори за тие да не предизвикаат финансиски импликации врз буџетот.

(Видео) Поранешни директори го оштетиле МЕПСО за 690 илјади евра

Макфакс - 06.12.2017

Поднесени се кривични пријави против поранешниот генерален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, директорот за финансиско работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија, кои се осомничени од страна на финансиската полиција.

Стопирани проектите за ски центар на Водно и жичница на Попова Шапка

Фокус - 06.12.2017

Се прекинува со реализација на проектите за изградба на ски центар на Водно и жичница на Попова Шапка. На вчерашната седница Владата му наложила на Акционерското друштво ЕЛЕМ да не почнува нови инвестиции и проекти надвор од основната дејност.

ЕЛЕМ веќе нема да се замара со ски центри и рајски паркови

+инфо - 06.12.2017

На вчерашната седница Владата одлучи АД ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност. Со одлука на Владата АД Еелектрани на Македонија (ЕЛЕМ) веќе нема да може да спроведува проекти надвор од основната ...

ЕЛЕМ нема да гради „Рајски градини“ и непотребни проекти

Фактор - 06.12.2017

Државната енергетска компанија ЕЛЕМ повеќе нема да може да финансира градежни или било какви проекти кои не се од нејзината основна дејност и поврзани со енергетиката. Ова е новата одлука на Владата донесена на вчерашната седница со што треба да ...

ЕЛЕМ не смее со инвестициски активности надвор од основната дејност

+инфо - 05.12.2017

Владата и наложи на компанијата и да се испита можноста за раскинување на склучените договори за кои не е почната реализација. АД ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност, а непочнатите проекти да не ...

Поранешни директори ја оштетиле МЕПСО 690 илјади евра

Вечер - 06.12.2017

Поднесени се кривични пријави против поранешниот геренален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, директорот за финансико работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија, кои се осомничени од страна на финансиската полиција.

Стопирани проектите за ски центар на Водно и жичница на Попова Шапка

Либертас - 06.12.2017

Се прекинува со реализација на проектите за изградба на ски центар на Водно и жичница на Попова Шапка. На вчерашната седница Владата му наложила на Акционерското друштво ЕЛЕМ да не почнува нови инвестиции и проекти надвор од основната дејност.

ЕЛЕМ нема да спроведува проекти надвор од дејноста

Либертас - 06.12.2017

Со одлука на Владата АД Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) веќе нема да може да спроведува проекти надвор од основната дејност, како во изминатите години. Досега ЕЛЕМ спроведуваше или беше најавен како реализатор на десетина вакви проекти како што се ...

Владата му наложила на ЕЛЕМ да ги скрати непродуктивните и небулозни трошоци

24 Вести - 06.12.2017

Владата му наложи на ЕЛЕМ да ги прекине сите планирани несуштински проекти за 2018 и да најде начин доколку е возможно тоа да го стори без правни импликации кои би донеле нови трошоци. Со одлуката донесена на вчерашната седница предвидено е да ...

ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност

А1 On - 05.12.2017

Владата на денешната седница одлучи АД ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност, а непочнатите проекти да не влегуваат во инвестициската програма за 2018 година.

Поранешни директори ја оштетиле МЕПСО 690 илјади евра

Орбис - 06.12.2017

Поднесени се кривични пријави против поранешниот геренален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, директорот за финансико работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија, кои се осомничени од страна на финансиската полиција.

Стопирани проектите за ски центар на Водно и жичница на Попова Шапка

Скопје24 - 06.12.2017

Се прекинува со реализација на проектите за изградба на ски центар на Водно и жичница на Попова Шапка. На вчерашната седница Владата му наложила на Акционерското друштво ЕЛЕМ да не почнува нови инвестиции и проекти надвор од основната дејност.

Владата не ја спори потребата за рајскаta градина на Ивица Коневски, ама нема да ја гради ЕЛЕМ

Сакам да кажам - 06.12.2017

Државната компанија ЕЛЕМ нема да ги гради Рајскиот парк во Аеродром, ски терените на Водно и другите проекти кои што ги започна владата на поранешниот премиер Никола Груевски, било одлучено на вчерашната владина седница.

ЕЛЕМ нема да спроведува проекти надвор од дејноста

А1 On - 06.12.2017

Со одлука на Владата АД Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) веќе нема да може да спроведува проекти надвор од основната дејност, како во изминатите години. Досега ЕЛЕМ спроведуваше или беше најавен како реализатор на десетина вакви проекти како што се ...

Владата: АД ЕЛЕМ да не почнува инвестициски активности

Макфакс - 05.12.2017

На денешната седница се донесоа заклучоци со кои на АД ЕЛЕМ му се наложува да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност. Незапочнатите проекти да не влегуваат во инвестиционата програма за 2018 година и да се ...

Поранешни директори ја оштетиле МЕПСО за 690 илјади евра

Кајгана - 06.12.2017

Поднесени се кривични пријави против поранешниот геренален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, директорот за финансико работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија, кои се осомничени од страна на финансиската полиција.

ЕЛЕМ нема да спроведува проекти надвор од дејноста

МРТ - 06.12.2017

На вчерашната седница Владата одлучи АД ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност, а непочнатите проекти да не влегуваат во инвестициската програма за 2018 година.

ЕЛЕМ да не почнува инвестициски активности надвор од основната дејност, наложи Владата

Либертас - 05.12.2017

АД ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност, а непочнатите проекти да не влегуваат во инвестиционата програма за 2018 година, одлучи Владата на денешната седница.

Поранешни директори ја оштетиле МЕПСО 690 илјади евра

Точка - 06.12.2017

Поднесени се кривични пријави против поранешниот генерален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, директорот за финансико работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија, кои се осомничени од страна на финансиската полиција.

Владата: АД ЕЛЕМ да не започнува инвестициски активности

Орбис - 05.12.2017

На денешната седница се донесоа заклучоци со кои на АД ЕЛЕМ му се наложува да не започнува никакви инвестициони активности за проекти надвор од основната дејност. Незапочнатите проекти да не влегуваат во инвестиционата програма за 2018 година, и да ...

ВИДЕО: Поранешни директори го оштетиле МЕПСО за 690 илјади евра

А1 On - 06.12.2017

Поднесени се кривични пријави против поранешниот генерален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, директорот за финансиско работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија, кои се осомничени од страна на финансиската полиција.

Владата: АД ЕЛЕМ да не почнува инвестициски активности

Вечер - 05.12.2017

На денешната седница се донесоа заклучоци со кои на АД ЕЛЕМ му се наложува да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност. Незапочнатите проекти да не влегуваат во инвестиционата програма за 2018 година и да се ...

Кривични за бившите директори на МЕПСО – компанијата ја оштетиле за скоро 700.000 евра

Таратур - 07.12.2017

Против поранешниот генерален директор на АД МЕПСО, Ненад Јовановски, како и директорот за финансиско работење и директорот за управување со пазарот на електрична енергија поднесени се кривични пријави под сомнение од страна на финансиската полиција ...

Владата му наложи на ЕЛЕМ да не започнува инвестиции надвор од основната дејност

Newsroom - 05.12.2017

Владата, на денешната седница, му наложи на АД ЕЛЕМ да не започнува никакви инвестициони активности за проекти надвор од основната дејност. „Незапочнатите проекти да не влегуваат во инвестиционата програма за 2018 година, и да се испита можноста за ...

Владата реши ЕЛЕМ да не инвестира надвор од основната дејност

МКД - 05.12.2017

АД ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност, а непочнатите проекти да не влегуваат во инвестиционата програма за 2018 година, одлучи Владата на денешната седница.

ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност

Локално - 05.12.2017

Владата на денешната седница одлучи АД ЕЛЕМ да не почнува никакви инвестициски активности за проекти надвор од основната дејност, а непочнатите проекти да не влегуваат во инвестициската програма за 2018 година.

Владата му наложи на ЕЛЕМ да не инвестира надвор од основната дејност

еМагазин - 06.12.2017

Владата, на вчерашната седница, му наложи на АД ЕЛЕМ да не започнува никакви инвестициони активности за проекти надвор од основната дејност. „Незапочнатите проекти да не влегуваат во инвестиционата програма за 2018 година, и да се испита можноста за ...