TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЗНМ и ССНМ го поздравија бесплатниот пристап до информации од Катастарот и Централниот регистар

МКД - 06.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија ја поздрави одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите.

ССНМ: Бесплатниот пристап до Регистар и Катастар ќе го развие истражувачкото новинарство

+инфо - 06.09.2017

ССНМ ја охрабрува Владата да продолжи во оваа насока и што поитно да подготви измени на Законот за пристап до информации од јавен карактер. ССНМ ја поздравува одлуката на Владата за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од ...

ЗНМ ја поздрави одлуката на Владата за отвореност на информациите

+инфо - 06.09.2017

Веруваме дека бесплатниот пристап до важни документи во земјата ќе го олесни пристапот на истражувачките новинари, смета ЗНМ. Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја поздрави одлуката на Владата за обезбедување бесплатен пристап на ...

Бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Катастарот

Академик - 06.09.2017

Владата донесе мерка со која на медиумските работници им се овозможува право на бесплатно користење на услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за катастар на недвижности, што ќе им овозможи непречено да известуваат и истражуваат.

Новинарите бесплатно ќе користат документи од Регистар и Катастар

Радио МОФ - 06.09.2017

На вчерашната седница на Влада беше донесена мерка со која на медиумските работници им се овозможува право на бесплатно користење на услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за катастар на недвижности, што ќе им се овозможи непречено да ...

ССНМ ја поздравува одлуката за бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Катастарот

Канал5 - 06.09.2017

Самостојниот синдикат на новинарите (ССНМ) ја поздравува одлуката на Владата на Република Македонија за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недижностите и ја оценува како ...

Новинарите бесплатно ќе ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности

Правдико - 06.09.2017

На вчерашната седница на Владата беше донесена мерка со која медиумите ќе може бесплатно да ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности, што ќе овозможи непречено истражување.

ЗНМ ја поздрави одлуката на Владата за отвореност на информациите

Канал5 - 06.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја поздравува одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите.

ССНМ ја поздравува одлуката за бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Катастарот

А1 On - 06.09.2017

Самостојниот синдикат на нопвинарите (ССНМ) ја поздравува одлуката на Владата на Република Македонија за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недижностите и ја оценува како ...

ЗНМ ја поздрави одлуката на Владата за отвореност на информациите

А1 On - 06.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја поздравува одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите.

ССНМ го поздравува пристапот на отвореност на информациите

Макфакс - 06.09.2017

ССНМ ја поздравува одлуката на Владата за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недижностите и ја оценува како чекор напред во процесот за ослободување и подобрување на ...

ЗНМ ја поздрави одлуката на Владата за отвореност на информациите

Либертас - 06.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја поздравува одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите.

ЗНМ ја поздравува одлуката на Владата за отвореност на информациите

Макфакс - 06.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија ја поздравува одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на ...

ССНМ ја поздравува одлуката за бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Катастарот

Либертас - 06.09.2017

Самостојниот синдикат на нопвинарите (ССНМ) ја поздравува одлуката на Владата на Република Македонија за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недижностите и ја оценува како ...

ЗНМ ја поздрави одлуката на Владата за отвореност на информациите...

Н.Македонија - 06.09.2017

ЗНМ ја поздрави одлуката на Владата за отвореност на информациите Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја поздравува одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за ...

ССНМ го поздрави бесплатниот пристап до документи од Карастарот и од Централниот регистар

Мета - 06.09.2017

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) ја поздрави одлуката на Владата за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и од Агенцијата за катастар на недвижностите, и истовремено побара ...

ССНМ го поздравува пристапот на отвореност на информациите

Точка - 06.09.2017

ССНМ ја поздравува одлуката на Владата за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недижностите и ја оценува како чекор напред во процесот за ослободување и подобрување на ...

Услугите на Централен регистар и Катастар бесплатни за новинарите

Позитив.мк - 06.09.2017

Владата на денешната седница ја усвоија изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на нејзините институции за континуирана примена на етичкиот кодекс за медиумско известување, како и за силно охрабрување на примената и почитувањето на ...

ССНМ ја поздравува одлуката за бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Катастарот

Локално - 06.09.2017

Самостојниот синдикат на нопвинарите (ССНМ) ја поздравува одлуката на Владата на Република Македонија за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите и ја оценува како ...

Влада: Новинарите бесплатно ќе добиваат информации од Централниот регистар и од Катастарот

Локално - 06.09.2017

На полседната седница Владата на Република Македонија изразувајќи цврста заложба за почитување на неприкосновеното избирачко право и непреченото спроведување на изборниот процес ја усвои и изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на ...

ССНМ: Бесплатниот пристап до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар ќе го поттикне истражувачкото ...

Стандард - 06.09.2017

ССНМ ја поздрави одлуката на Владата за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижности и ја оцени како чекор напред во процесот за ослободување и подобрување на состојбите на ...

ЗНМ ја поздрави одлуката на Владата за отвореност на информациите

Стандард - 06.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија ја поздрави одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите.

ЗНМ ја поздравува одлуката на Владата за отвореност на информациите

Точка - 06.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија ја поздравува одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите.

Новинарите истражувачи ќе имаат слободен пристап до Централниот регистар и Агенцијата за катастар на недвижности

Фактор - 06.09.2017

Медиумските работници односно новинарите во иднина без било какви пречки ќе можат да истражуваат и притоа да ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности. Токму за ова седмата сила во општеството беше поддржана од ...

Новинарите бесплатно ќе добиваат информации од Централниот регистар и од Катастарот

Канал 77 - 06.09.2017

На денешната седница Владата на Република Македонија изразувајќи цврста заложба за почитување на неприкосновеното избирачко право и непреченото спроведување на изборниот процес ја усвои и изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на ...

ССНМ ја поздрави одлуката на Владата услугите на Централен регистар и Катастар да бидат бесплатни

еМагазин - 06.09.2017

ССНМ ја поздрави одлуката на Владата за бесплатен пристап на истражувачките новинари до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недижностите и ја оценува како чекор напред во процесот за ослободување и подобрување на состојбите ...

Новинарите бесплатно ќе ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности

МКД - 05.09.2017

На денешната седница на Владата беше донесена мерка со која медиумите ќе може бесплатно да ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности, што ќе овозможи непречено истражување.

Бесплатни услуги за новинарите во Централниот регистар и во Агенција за недвижности

+инфо - 05.09.2017

Со ова се излегува во пресрет на барањата на новинарите и на новинарските здруженија за обезбедување слободен пристап до извори на информации. На денешната седница на Владата беше донесена мерка со која медиумите ќе може бесплатно да ги користат ...

Влада: Новинарите бесплатно ќе добиваат информации од Централниот регистар и од Катастарот

Либертас - 05.09.2017

На денешната седница Владата на Република Македонија изразувајќи цврста заложба за почитување на неприкосновеното избирачко право и непреченото спроведување на изборниот процес ја усвои и изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на ...

Новинарите бесплатно ќе ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности

Макфакс - 05.09.2017

На денешната седница на Владата беше донесена мерка со која медиумите ќе може бесплатно да ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности, што ќе овозможи непречено истражување.

Новинарите ќе може бесплатно да ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности

А1 On - 05.09.2017

На денешната седница на Владата беше донесена мерка со која медиумите ќе може бесплатно да ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности, што ќе овозможи непречено истражување.

Новинарите бесплатно ќе ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности

Точка - 05.09.2017

На денешната седница на Владата беше донесена мерка со која медиумите ќе може бесплатно да ги користат услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за недвижности, што ќе овозможи непречено истражување.

Новинарите бесплатно ќе добиваат информации од Централниот регистар и од Катастарот

Мета - 05.09.2017

Владата на денешната седница ја усвоија изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на владата и на нејзините институции за континуирана примена на етичкиот кодекс за медиумско известување, како за силно охрабрување на примената и ...

Услугите на Централниот регистар и на Агенцијата за катастар на недвижности бесплатни за новинарите

еМагазин - 05.09.2017

На оваа денешната седница Владата на Република Македонија ја усвои изјавата за изразување силна политичка волја и поддршка на Владата и на нејзините институции за континуирана примена на етичкиот кодекс за медиумско известување, како за силно ...