TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мекалистер: Влијание на Балканот сакаат Русија, Турција, Кина...

Сител - 20.03.2017

Претседателот на Комитетот за надворешно-политички работи на Европскиот парламент, Дејвид Мекалистер предупреди дека Балканот е чувствително подрачје каде своето влијание истовремено сакаат да го остварат Русија, Турција, Кина, Саудиска Арабија и ...

ЕУ се плаши од пораст на влијанието на Русија во Србија

Руска реч - 20.03.2017

Германски политичар смета дека е можно на Балканот повторно да еруптираат конфликти. Зајакнувањето на влијанието на Русија во Србија е причина за сериозна загриженост, изјави во интервју за „ Ди Велт“ германскиот политичар Дејвид Мекалистер, ...

Die Welt: Русија цели дестабилизација во Србија

Макфакс - 20.03.2017

Европската унија веќе има доволно проблеми со Брекзит, популисти,Трамп и Турција, но зад сцената во Брисел се појавија нови главоболки за дипломатите кои се предизвикани од еден поинаков проблем, кој се повеќе излегува во преден план: точно на ...

Мекалистер: Влијание на Балканот сакаат Русија, Турција, Кина...

+инфо - 20.03.2017

Балканот е мошне чувствително подрачје, каде во најкус рок може повторно да се активираат судири, изјави Мекалистер за германскиот весник „Ди Велт“. Претседателот на Комитетот за надворешно-политички работи на Европскиот парламент, Дејвид Мекалистер ...

Die Welt: Русија цели дестабилизација во Србија

Точка - 20.03.2017

Европската унија веќе има доволно проблеми со Брекзит, популисти, Трамп и Турција, но зад сцената во Брисел се појавија нови главоболки за дипломатите кои се предизвикани од еден поинаков проблем, кој се повеќе излегува во преден план: точно на ...

Мекалистер: Влијание на Балканот сакаат Русија, Турција, Кина…

А1 On - 20.03.2017

Претседателот на Комитетот за надворешно-политички работи на Европскиот парламент, Дејвид Мекалистер предупреди дека Балканот е чувствително подрачје каде своето влијание истовремено сакаат да го остварат Русија, Турција, Кина, Саудиска Арабија и ...

Мекалистер за “Ди Велт”: Можни се нови судири на Балканот, Русија, Турција, Кина, сакаат влијание

Локално - 20.03.2017

Балканот е високо чувствителен регион каде Русија, Турција, Кина, Саудиска Арабија и Катар истовремено сакаат да имаат влијание и во најкусо време може повторно да се активираат судири, предупредува претседателот на Комитетот за надворешно-политички ...

Мекалистер: Влијание на Балканот сакаат Русија, Турција, Кина…

Либертас - 20.03.2017

Претседателот на Комитетот за надворешно-политички работи на Европскиот парламент, Дејвид Мекалистер предупреди дека Балканот е чувствително подрачје каде своето влијание истовремено сакаат да го остварат Русија, Турција, Кина, Саудиска Арабија и ...

Мекалистер: Влијание на Балканот сакаат Русија, Турција, Кина...

Вечер - 20.03.2017

Балканот е мошне чувствително подрачје, каде во најкус рок може повторно да се активираат судири, изјави Мекалистер за германскиот весник „Ди Велт" Претседателот на Комитетот за надворешно-политички работи на Европскиот парламент, Дејвид Мекалистер ...