TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

MI6 имал три плана за убиство на Милошевиќ: Поранешниот агент тврди дека третата верзија е искористена за ликвидација ...

Точка - 13.09.2017

Според пишувањето на "Daily Telegraph", постоеле три плана за убиство на поранешниот претседател. Некогашниот претседател на СР Југославија, Слободан Милошевиќ, планирала да го убие британската разузнавачка служба MI6, тврди нејзиниот поранешен ...

МИ 6 планирал убиство на Милошевиќ, планот применет на принцезата Дајана

Република - 13.09.2017

Поранешниот припадник на МИ 6 Ричард Томлинсон тврди дека Слободан Милошевиќ бил мета на оваа британска служба која за тоа разрработила посебен план. Како што наведува „Вечерње новости“ тој план подоцна е примент на отстранување на британската ...