TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Истражувањето покажа колку минимално треба да вежбате за видливи резултати

Divian Arts - 09.11.2017

Добро е познато дека спортот и вежбањето се добри за нашето здравје, но сепак наоѓаме илјада причини како да го избегнеме. Само 120 минути неделно, е доволно за да ги видите резултатите и со тоа да стекнете дополнителна самодоверба.

Колку минути треба да вежбаме за да видиме резултати?

МакМода - 09.11.2017

Институтот за технологија Карлсрух го објави истражувањето кое открива колку минути треба да вежбаме за да видиме резултати. Според КИТ одговорот е 120 минути неделно, односно најмалку два часа во текот на неделата.

Kолку минимално треба да вежбате за видливи резултати?

Република - 09.11.2017

Само 120 минути неделно е доволно вежбање за резултатите да бидат видливи. До оова време дошле научниците кои учестувале во долготрајното истражување на Институтот за технологија во Карлсруе (KIT).