TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Астероид со големина на куќа прелетал покрај Земјата

Кајгана - 12.10.2017

Астероид со големина на куќа поминал покрај Земјата на оддалеченост од 42,000 километри, односно над комуникациските сателити. Нешто порано беше соопштено дека нема опасност од удар, па ова поминување ќе биде тестирање за системот за предупредување ...

Астероид со големина на куќа денеска ќе помине покрај Земјата

Кајгана - 12.10.2017

Голем астероид денеска ќе помине во близина на нашата планета, и ќе ги тестира системите за безбедност. Астероидот е со големина на просечна куќа, со пречник од 30-на метри. Астероидот, наречен „2012 TC4“, првпат беше забележан пред 5 години, и ...

Астероидот „2012 ТЦ4“ мина крај Земјата

МРТ - 12.10.2017

Кога се движел крај Калифорнија, астероидот „2012 ТЦ4“ бил осум пати поблиску до нас отколку Месечината. Габаритен астероид со тежина од 7 илјади тони и брзина од 17 километри во секунда ја одмина Земјата на растојание од 42 илјади километри.

Астероид со јачина од 20 атомски бомби мина покрај земјата

Репортер - 12.10.2017

Астероидот 2012 TC 4, со должина меѓу 12 и 27 метри, изминатата ноќ „за влакно“ не ја погоди Земјата, попрецизно за 44.000 километри, движејќи се со брзина од 17 километри во секунда, пренесуваат агенциите.

Астероид денеска прелетува крај Земјата

Нетпрес - 12.10.2017

Астероидот 2012 ТЦ’ ноќва ќе прелета крај земјата на растојание од 42.000 километри, соопшти американската агенција за вселенски истражувања NASA, а станува збор за растојание коешто одвај ја надминува должината на екваторот на нашата планета.

Астероид ќе помине во близина на Земјата

Телевизија Нова - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид со големина на куќа денеска ќе помине покрај Земјата

Вистина.мк - 12.10.2017

Голем астероид денеска ќе помине во близина на нашата планета и ќе ги тестира системите за безбедност. Астероидот е со пречник од 30 метри. Астероидот, наречен „2012 TC4“, првпат беше забележан пред 5 години, и оттогаш научниците предвидуваа дека е ...

Астероидот „2012 ТЦ4“ мина крај Земјата

Скопје24 - 12.10.2017

Кога се движел крај Калифорнија, астероидот „2012 ТЦ4“ бил осум пати поблиску до нас отколку Месечината. Габаритен астероид со тежина од 7 илјади тони и брзина од 17 километри во секунда ја одмина Земјата на растојание од 42 илјади километри.

Астероид ќе помине во близина на Земјата на само 44.000 километри

+инфо - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно на далечина од 44.000 километри. Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

А1 On - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид од 7.000 тони ќе помине во близина на Земјата

Newsroom - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

Вечер - 12.10.2017

Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ова растојание е многу мало. Сепак, според американската вселенска агенција НАСА, „2012 ТЦ-4" нема да се судри со нашата планета Астероидот „2012 ТЦ-4" денеска ќе помине покрај ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

Сител - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид ќе помине многу блиску до Земјата

Макфакс - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине на многу мало растојание од Земјата, односно на растојание колку три и пол нејзини пречници или една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината.

Огромен астероид ќе помине покрај Земјата - подгответе сеима уште малку време

Press24 - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

Идивиди - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

Република - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

Порта 3 - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во Вселената ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

24 Вести - 12.10.2017

Астероид денеска ќе мине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и месечината. Иако 44.000 километри делува како голема оддалеченост, во вселената ова растојание ...

Астероид ќе помине во близина на Земјата

Алфа - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на растојание колку три и пол нејзини пречници, односно една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината. Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине покрај Земјата и тоа на ...

СВЕТОТ НА НОЗЕ: Астероид ќе помине многу блиску до Земјата

Sky - 12.10.2017

Астероидот „2012 ТЦ-4“ денеска ќе помине на многу мало растојание од Земјата, односно на растојание колку три и пол нејзини пречници или една деветина од растојанието меѓу нашата планета и Месечината.