TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку е паметна вештачката интелигенција на „Гугл“?

Факултети - 05.10.2017

( Фото: Pixabay ) Кинеските научници пресметаа колку изнесува вештачката интелигенција на „Гугл“, „Бинг“, „Баиду“ и „Сири“, и според нивните резултати, досега најголем напредок е констатиран кај „Гугл“.

Во Загреб се одржува првата конференција за примена на вештачката интелигенција во бизнисот

Иновативност - 05.10.2017

Првата конференција за примена на вештачката интелигенција во бизнисот ќе се одржи во Загреб на 5 и 6 октомври во организација на агенциите EVENTE01 и DRAP. На конференцијата свој увид во актуелните трендови на полето на вештачката интелигенција ќе ...

Дете или возрасен човек? Еве колку е паметна вештачката интелигенција на Google, Microsoft и Apple

Точка - 05.10.2017

Кинеските научници развија тест за мерење на коефициентот на интелигенцијата кај вештачката интелигенција и пресметаа колку всушност се паметни Google Assistant, Siri и Bing. Тестот покажал дека најголем IQ има вештачката интелигенција на Google, ...