TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебата за националната стратегија за култура

Тера - 09.11.2017

Младински културен центар – Битола во соработка со ЈАДРО Асоцијацијата на независната културна организираше јавна расправа за нацрт-стратегијата за културен развој 2018-2022 во рамките на проектот „Дебати на тема Национална стратегија за култура ...

Од почетокот на идната година треба да стартува Националната стратегија за културен развој

МРТ - 09.11.2017

Во Битола се одржа првата од четирите предвидени јавни дебати во рамките на проектот Дебати на тема „Национална стратегија за културата 2018- 2022 година“. Проектот го имплементира Јадро- Асоцијација на независна културна сцена во соработка на ...

Јавни расправи за предлог-стратегијата во културата 2018-2022 во градови низ Македонија

Сител - 09.11.2017

По трите јавни расправи во Скопје за предлог-стратегијата во културата 2018-2022, Министерството за култура ќе организира дискусии за овој значаен документ уште во неколку градови низ Македонија.

Јавни расправи за предлог-стратегијата во културата во повеќе градови во Македонија

Макфакс - 09.11.2017

Министерството за култура на Република Македонија, во партнерство со граѓанските здруженија „Култ-Транзен“ и „Јадро“, организира повеќе јавни расправи во градовите во земјава по предлог-стратегијата во културата 2018-2022.

Дебата за Стратегијата за култура - новина во делот на културните различности

Cooltura - 09.11.2017

Министерството за култура денеска ја одржа третата сесија на јавната дебата за предлог-текстот за стратегијата во културата 2018-2022. Министерството за култура ја одржа третата сесија на јавната дебата за предлог-текстот за стратегијата во ...

Трета јавна дебата за стратегијата за култура

МРТ - 08.11.2017

Трета јавна дебата за предлог- текстот на Стратегијата за културата. Отворена дискусија за предлозите и проблемите. Од надлежното министерство велат дека е потребен реален пристап... Дебата на културните работници за нацрт- текстот за Стратегија во ...

Јавни расправи за предлог-стратегијата во културата 2018-2022 во градови низ Македонија

Либертас - 09.11.2017

По трите јавни расправи во Скопје за предлог-стратегијата во културата 2018-2022, Министерството за култура ќе организира дискусии за овој значаен документ уште во неколку градови низ Македонија.

Јавни расправи за предлог-стратегијата во културата во повеќе градови низ Македонија

Точка - 09.11.2017

Министерството за култура на Република Македонија, во партнерство со граѓанските здруженија „Култ-Транзен“ и „Јадро“, организира повеќе јавни расправи низ градовите во земјава по предлог-стратегијата во културата 2018-2022.

Јавни расправи за предлог-стратегијата во културата 2018-2022 во градови низ Македонија

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... По трите јавни расправи во Скопје за предлог-стратегијата во културата 2018-2022, Министерството за култура ќе организира дискусии за овој значаен документ уште во неколку градови низ Македонија.

Јавни расправи за предлог-стратегијата во културата во повеќе градови во Македонија

Sky - 09.11.2017

Министерството за култура на Република Македонија, во партнерство со граѓанските здруженија „Култ-Транзен“ и „Јадро“, организира повеќе јавни расправи во градовите во земјава по предлог-стратегијата во културата 2018-2022.

Јавна расправа по предлог-стратегијата за култура ќе се одржи и во Охрид

Спектра ТВ - 10.11.2017

Министерството за култура на Република Македонија, во партнерство со граѓанските здруженија „Култ -Транзен“ и „Јадро“, организира повеќе јавни расправи во градовите во земјава по предлог-стратегијата во културата 2018-2022.