TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Компаниите не сакаат да се рекламираат преку „Гугл“...

Н.Македонија - 20.03.2017

Компаниите не сакаат да се рекламираат преку „Гугл“ „Маркс и Спенсер“ е последната компанија која го суспендираше рекламирањето на платформите на „Гугл“, стравувајќи од тоа дека рекламите ќе се појават до екстремистички написи и содржини.

Гугл под притисок, поставувалe реклами до екстремистички видеa

Стандард - 20.03.2017

Гугл ќе се соочи со двоен притисок – од огласувачите и од британската влада, зашто дозволил реклами да се појавуваат до екстремистичка содржина, чии креатори извлекуваат профит од тоа. Значителен број на големи компании, рекламни компании и владини ...

“Гугл” е под притисок, зашто поставувале реклами до екстремистичко видео

Локално - 20.03.2017

“Гугл” ќе се соочи со двоен притисок – од рекламни и од британската влада, зашто дозволувајте реклами да се појавуваат до екстремистичка содржина, чии креатори извлекуваат профит од тоа. Значителен број на големи компании, рекламни компании и ...

Google ветува: рекламите нема да се појавуваат насекаде

Кајгана - 19.03.2017

Гигантот за интернет пребарување одговори на поплаките од брендовите клиенти со невообичаено јавно извинување и ветување дека ќе работи подобро. „Јасно и гласно ги слушнавме нашите рекламни агенции дека можеме да обезбедиме поедноставни начини ...

Google ветува: рекламите нема да се појавуваат насекаде

GSM.mk - 20.03.2017

Гигантот за интернет пребарување одговори на поплаките од брендовите клиенти со невообичаено јавно извинување и ветување дека ќе работи подобро. „Јасно и гласно ги слушнавме нашите рекламни агенции дека можеме да обезбедиме поедноставни начини ...