TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Крводарителска акција во винарската визба „Тиквеш”

А1 On - 17.02.2017

Дваесет и пет крвни единици беа обезбедени во денешната доброволна крводарителска акција што ја организира винарската визба „Тиквеш” од Кавадарци. Активноста е традиционална, се одржуа секоја година.

Лозарите со блокада на капиите на „Повардарие“ си ги бараат парите за откупеното грозје

Сакам да кажам - 17.02.2017

Лозари синоќа ги блокираа двата влеза на винарската визба „Повардарие“ од Неготино и си ги бараат парите за предаденото грозје во 2014, 2015 и неисплатениот дел од втората рата за 2016 година.

Ова е најдоброто црвено вино на светот за 2016 година

Фактор - 17.02.2017

На неодамнешното претставување на хрватски вина во Белград и Нови Сад, најголема ѕвезда беше она со етикета Veralda Istrian 2015. Според оценките на угледното оценување Decanter 2016, најдобро црвено вино од една сорта е тоа и е во ценовен ранг над ...

Извозот на вино со 30% раст во 2016-та

МРТ - 17.02.2017

По лошата 2015-та на винариите лани им тргна извозот. Тој бил поголем за 30 проценти минатата година. Македонското вино особено се пиело во земјите од Европската унија, каде што наливното се продало за повеќе од 55 проценти од лани, а поголема била ...

Една четвртина од македонското вино ќе остане непродадено

Вечер - 16.02.2017

Од винариите велат дека согласно потпишаните спогодби со Европската Унија, Хрватска не смее да наметнуваат вакви мерки. Доколку не се реши проблемот, македонските винарии стравуваат дека може да се рефлектира врз исплатата на предаденото грозје и на ...

„Тиквеш“ исплати 60 отсто од откупеното грозје

Сител - 16.02.2017

Заклучно со 15-ти февруари оваа година, до кога истекува законскиот рок за исплата на втората рата од средствата за откупеното грозје од последната берба, винарската визба „Тиквеш“ исплати речиси 63 отсто од вкупната вредност.

Извозот на вино со 30% раст во 2016-та

Курир - 17.02.2017

За македонските винарии 2016 година, беше добра година за извозот. Тој бил поголем за 30 проценти од 2015 година. Македонското вино особено се пиело во земјите од Европската унија, каде што наливното се продало за повеќе од 55 проценти од лани, а ...

Тиквеш: Исплатени над 60% од средствата за откупеното грозје од последната берба

Бизнис Инфо - 16.02.2017

Заклучно со 15-ти февруари оваа година, до кога истекува законскиот рок за исплата на втората рата од средствата за откупеното грозје од последната берба, винарската визба Тиквеш исплати близу 63% од вкупната вредност на откупеното грозје, стои во ...

Извозот на вино со 30% раст во 2016-та

Нетпрес - 17.02.2017

Лани во 2016-та година, извозот на македонското вино во шишиња бил поголем за 7, а за 6 проценти поголема била и заработувачката од продажбата на виното од претходната 2015-та. Најмногу се продало наливното вино, и тоа двојно повеќе литри само во ...

Извозот на вино со 30 отсто пораст во 2016 година

Република - 17.02.2017

За македонските винарски возби 2016 година беше добра година за извозот. Тој бил поголем за 30 проценти од 2015 година. Македонското вино особено се пиело во земјите од Европската унија, каде што виното на точење се продало за повеќе од 55 проценти ...

Извозот на вино со 30% раст во 2016-та

Точка - 17.02.2017

За македонските винарии 2016 година, беше добра година за извозот. Тој бил поголем за 30 проценти од 2015 година. Македонското вино особено се пиело во земјите од Европската унија, каде што наливното се продало за повеќе од 55 проценти од лани, а ...

Извозот на македонско вино порасна за 30% во 2016-та

Иновативност - 17.02.2017

Извозот на македонските винарии во 2016 година беше за 30% поголем од 2015 година. Најголем пораст на извозот имало во земјите од Европската унија, за 55 % од лани Лани во 2016-та година, извозот на македонското вино во шишиња бил поголем за 7%, а ...