TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како да се ослободите од хеликобактер?

Слободен Печат - 06.10.2017

Откако во 1983 година хистопатологот Бери Ворен и гастроентерологот Робин Маршал првпат успеаја да го докажат постоењето на спиралната бактерија во желудникот, Хеликобактер пилори (Helicobacter pylori) инфекцијата, попозната како ХП инфекција, е во ...

Како да се ослободите од хеликобактер?

Скопје24 - 06.10.2017

Откако во 1983 година хистопатологот Бери Ворен и гастроентерологот Робин Маршал првпат успеаја да го докажат постоењето на спиралната бактерија во желудникот, Хеликобактер пилори (Helicobacter pylori) инфекцијата, попозната како ХП инфекција, е во ...