TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Биљана Тануровска и Ивана Васева на фестивалот „ImPulsTanz“ во Виена

Окно - 12.08.2017

Македонските кураторки Биљана Тануровска Ќулавковски и Ивана Васева со перформативната игра-дискусија „Како да направиш фестивал за 100 или за 1000 000 евра", учествуваат на фестивалот „ImPulsTanz“ во Виена (13 јули — 13 август), на симпозиумот ...

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“

А1 On - 13.08.2017

Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Идејата потекнува од текстот „Фестивалот како ...

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“

Сител - 13.08.2017

Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Идејата потекнува од текстот „Фестивалот како ...

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“

Локално - 13.08.2017

Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Идејата потекнува од текстот „Фестивалот како ...

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“

Канал5 - 13.08.2017

Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Идејата потекнува од текстот „Фестивалот како ...

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“...

Н.Македонија - 13.08.2017

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се ...

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“

ТВ21 - 13.08.2017

Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Идејата потекнува од текстот „Фестивалот како ...

Во Виена претставување на проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“

Либертас - 13.08.2017

Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Идејата потекнува од текстот „Фестивалот како ...

Во Виена се претставува проектот „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“

Cooltura - 13.08.2017

Биљана Тануровска-Ќулавковски и Ивана Васева ја претставуваат Македонија на фестивалот ImPulsTanz во Виена каде денеска ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра?“ Идејата потекнува од текстот „Фестивалот како ...

Македонски кураторки во Виена ќе иницираат дискусија/игра „Како да се направи фестивал со 100 и 1.000.000 евра“

МКД - 13.08.2017

Кураторките Биљана Тануровска - Ќулавковски и Ивана Васева со перформативна игра-дискусија учествуваат на фестивалот ImPulsTanz во Виена (13 јули – 13 август 2017), на симпозиумот „Crisis? What Crisis?! - Dance & Aesthetic – Dance & Labour – Dance & ...