TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Макстил за шест месеци има добивка од 1.6 милиони денари

еМагазин - 13.08.2017

Макстил во првите шест месеци од годината има добивка од 1.620.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Претходната година во истиот период добивката била 1.064.000 денари.

Макошпед за шест месеци има загуба од 2,2 милиони денари

еМагазин - 13.08.2017

Макошпед во првите шест месеци од годината има загуба од 2.265.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Претходната година во истиот период компанијата имала добивка од 936.000 денари.

Мермерен комбинат драстично ја зголеми добивката

еМагазин - 13.08.2017

Мермерен Комбинат АД Прилеп (“Друштвото”) за периодот од 1 јануари до 30 јуни 2017 оствари приходи од продажба во износ од 757.372 илјади денари, што претставува зголемување за 122 % споредено со истиот период изминатата година, соопшти компанијата ...