TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Законот за минимална плата е неуставен: Левица смета дека газдите ќе ја најдат дупката во законот

ТВ21 - 06.10.2017

Политичката партија Левица поднесе претставка до Уставниот суд против најновите измени и дополнувања на Законот за минималната плата. Од Левица сметаат дека прекршен е уставот во делот на т.н. нормиран учинок.

Крмов: Со нормираниот учинок нема да се исплатува минималната плата...

Н.Македонија - 06.10.2017

Крмов: Со нормираниот учинок нема да се исплатува минималната плата Политичката партија Левица денеска поднесува претставка пред Уставен суд со цел оспорување на нормираниот учинок во Законот за минимална плата, истакна на денешната ...

Левицата ќе поднесе претставка до Уставниот суд за Законот за минималната плата

Макфакс - 05.10.2017

Политичката партија Левица ќе поднесе најави дека утре ќе поднесе претставка до Уставниот суд против најновите измени и дополнувања на Законот за минимална плата – во делот на т.н. „нормираниот учинок“.

Крмов: Со нормираниот учинок нема да се исплатува минималната плата

А1 On - 06.10.2017

Политичката партија Левица денеска поднесува претставка пред Уставен суд со цел оспорување на нормираниот учинок во Законот за минимална плата, истакна на денешната прес-конференција носителот на советничката листа на „Левица“ за Општина Штип, ...

Левицата ќе поднесе претставка до Уставниот суд за Законот за минималната плата

Точка - 05.10.2017

Политичката партија Левица најави дека утре ќе поднесе претставка до Уставниот суд против најновите измени и дополнувања на Законот за минималната плата – во делот на т.н. нормиран учинок.

Борислав Крмов: Со нормираниот учинок нема да се исплатува минималната плата

Телевизија Нова - 06.10.2017

Политичката партија Левица денеска поднесува претставка пред Уставен суд со цел оспорување на нормираниот учинок во Законот за минимална плата, истакна на денешната прес-конференција носителот на советничката листа на „Левица“ за Општина Штип, ...

ЛИ2017/Борислав Крмов: Со нормираниот учинок нема да се исплатува минималната плата

Либертас - 06.10.2017

Политичката партија Левица денеска поднесува претставка пред Уставен суд со цел оспорување на нормираниот учинок во Законот за минимална плата, истакна на денешната прес-конференција носителот на советничката листа на „Левица“ за Општина Штип, ...