TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Си-Ен-Ен објави снимка од продажба на робови во Либија

Алсат-М - 14.11.2017

Американската телевизијата Си-Ен-Ен емитуваше снимка од Либија на која е прикажано јавно наддавање за продажба двајца робови, кои веројатно дошле во Либија како мигранти од Нигерија. На снимката, која била направена во август, се гледаат лицата на ...

ВИДЕО: Си-Ен-Ен објави снимка од продажба на луѓе во Либија

А1 On - 14.11.2017

Си-Ен-Ен објави шокантно видео снимено на непозната локација во Либија на која што се гледа продажба на двајца мажи. На видеото може да се слушне аукцијата на која што се нуди цена за купување на робовите, а постигнатата цена е 1.200 либиски динари, ...

ОН: Условите во мигрантските кампови во Либија се нехумани...

Н.Македонија - 14.11.2017

ОН: Условите во мигрантските кампови во Либија се нехумани Високиот комесар на Обединетите нации за бегалци, Зеид Раад ал Хусеин изјави дека условите за живот во камповите за мигранти во Либија се влошиле и се нехумани и ја критикуваше Европската ...

ОН повика на ставање крај на „нечовечната” политика на ЕУ во Средоземното Море

Макфакс - 14.11.2017

Според Обединетите Нации, политиката на Европската унија за поддршка на либиските власти при фаќањето на мигранти во Медитеранот и нивното враќање во “ужасни” затвори, во оваа северноафриканска држава, е “нечовечки”.

Во Либија може да си купите човек за 700 евра

Макфакс - 14.11.2017

Аукционерот изговара: 800… 900… 1.000… 1.100… продадено за 1.200 либиски динари (нешто под 700 евра). Не станува збор за продажба на користени автомобили, земјиште или за мебел, туку за две човечки суштества.

ОН повика да се сопре „нечовечката“ политика на ЕУ во Медитеранот

Стандард - 14.11.2017

Според ОН, политиката на Европската унија за помош на либиските власти при фаќањето на мигрантите во Медитеранот и нивно враќање во „ужасни“ затвори во северноафриканската држава, е „нехумана“, објави АФП.

Си-Ен-Ен објави снимка од продажба на робови во Либија

+инфо - 14.11.2017

На снимката од август, се гледаат лицата на луѓето кои се понудени на продажба и се слуша како потенцијалните купувачи се наддаваат. Американската телевизијата Си-Ен-Ен емитуваше снимка од Либија на која е прикажано јавно наддавање за продажба ...

ВИДЕО: Си-Ен-Ен објави снимка од продажба на луѓе во Либија

Орбис - 14.11.2017

Си-Ен-Ен објави шокантно видео снимено на непозната локација во Либија на која што се гледа продажба на двајца мажи. На видеото може да се слушне аукцијата на која што се нуди цена за купување на робовите, а постигнатата цена е 1.200 либиски динари, ...

Африкански и европски министри разговараат за начини за заштита на мигранти

+инфо - 13.11.2017

Заштитата на мигрантите на пат од Северна Африка до Италија е во фокусот на состанокот на министри од држави на југ и север на Медитеранот. Заштитата на мигрантите на пат од Северна Африка до Италија е во фокусот на состанокот на министри од држави ...

ОН: Влошена состојбата во мигрантските кампови во Либија

А1 On - 14.11.2017

Условите за живот во камповите за мигранти во Либија се влошени и нехумани, оценува високиот комесар на Обединетите нации за бегалци, Зеид Раад ал Хусеин. Тој ја критикуваше ЕУ за договорот постигнат со либиските власти за затворање на ...

Состанок на министри од Европа и Африка за начини за заштита на мигрантите

А1 On - 13.11.2017

Министри на земјите од јужниот и северниот дел на Медитеранот денеска во Швајцарија ќе одржат состанок на кој што ќе се дискутира за заштитата на мигрантите на патот од Северна Африка до Италија.

ОН повика на ставање крај на “нечовечката” политика на ЕУ во Средоземното море

Вечер - 14.11.2017

Според Обединетите Нации, политиката на Европската унија за поддршка на либиските власти при фаќањето на мигранти во Медитеранот и нивното враќање во “ужасни” затвори, во оваа северноафриканска држава, е “нечовечки”.

Во Либија може да си купите човек за 700 евра

Вечер - 14.11.2017

Аукционерот изговара: 800… 900… 1.000… 1.100… продадено за 1.200 либиски динари (нешто под 700 евра). Не станува збор за продажба на користени автомобили, земјиште или за мебел, туку за две човечки суштества.

„Си-ен-ен“ објави снимка од јавна продажба на робови во Либија (видео)

Newsroom - 14.11.2017

Американската телевизијата „Си-ен-ен“ емитуваше снимка од Либија на која е прикажано јавно наддавање за продажба двајца робови, кои веројатно дошле во Либија како мигранти од Нигерија. На снимката, која била направена во август, се гледаат лицата на ...

(ВИДЕО) Во оваа земја луѓето се продаваат како робови

Фактор - 14.11.2017

Си-Ен-Ен објави видео снимено на непозната локација во Либија на којашто се гледа продажба на двајца мажи. На видеото може да се слушне аукцијата на која што се нуди цена за купување на робовите, а постигнатата цена е 1.200 либиски динари, што е ...

Африкански и европски министри разговараат за начини за заштита на мигранти

Сител - 13.11.2017

Заштитата на мигрантите на пат од Северна Африка до Италија е во фокусот на состанокот на министри од држави на југ и север на Медитеранот во швајцарскиот град Берн што ќе се одржи денеска.

ОН: Влошена состојбата во мигрантските кампови во Либија

Орбис - 14.11.2017

Условите за живот во камповите за мигранти во Либија се влошени и нехумани, оценува високиот комесар на Обединетите нации за бегалци, Зеид Раад ал Хусеин. Тој ја критикуваше ЕУ за договорот постигнат со либиските власти за затворање на ...

Состанок на министри од Европа и Африка за начини за заштита на мигрантите

Орбис - 13.11.2017

Министри на земјите од јужниот и северниот дел на Медитеранот денеска во Швајцарија ќе одржат состанок на кој што ќе се дискутира за заштитата на мигрантите на патот од Северна Африка до Италија.

ОН повика на ставање крај на „нечовечната” политика на ЕУ во Средоземното Море

Точка - 14.11.2017

Според Обединетите нации, политиката на Европската Унија за поддршка на либиските власти при фаќањето мигранти во Медитеранот и нивното враќање во „ужасни” затвори во оваа северноафриканска држава е „нечовечен”.

За 700 евра може да си купите човек во Либија

Денар - 14.11.2017

Аукционерот изговара: 800… 900… 1.000… 1.100… продадено за 1.200 либиски динари (нешто под 700 евра). Не станува збор за продажба на користени автомобили, земјиште или за мебел туку за две човечки суштества.

Си-ен-ен објави снимка од продажба на робови во Либија...

Н.Македонија - 14.11.2017

Си-ен-ен објави снимка од продажба на робови во Либија Американската телевизијата Си-ен-ен емитуваше снимка од Либија на која е прикажано јавно наддавање за продажба двајца робови, кои веројатно дошле во Либија како мигранти од Нигерија.

ОН: Условите во мигрантските кампови во Либија се нехумани

Идивиди - 14.11.2017

Високиот комесар на Обединетите нации за бегалци, Зеид Раад ал Хусеин изјави дека условите за живот во камповите за мигранти во Либија се влошиле и се нехумани и ја критикуваше Европската унија за договорот што го постигна со либиските власти за ...

ОН повика на ставање крај на „нечовечната” политика на ЕУ во Средоземното Море

Локално - 14.11.2017

Според Обединетите нации, политиката на Европската Унија за поддршка на либиските власти при фаќањето мигранти во Медитеранот и нивното враќање во „ужасни” затвори во оваа северноафриканска држава е „нечовечен”.

Си-Ен-Ен објави снимка од продажба на робови во Либија

Сител - 14.11.2017

Американската телевизијата Си-Ен-Ен емитуваше снимка од Либија на која е прикажано јавно наддавање за продажба двајца робови, кои веројатно дошле во Либија како мигранти од Нигерија. На снимката, која била направена во август, се гледаат лицата на ...