TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За полагање на возачки испит ќе биде потребно и познавање на навигација...

Точка - 19.04.2017

При полагањето на возачкиот испит во Велика Британија, возачите ќе мора да користат и GPS и на инструкторите ќе мора да им покажат дека можат да ги следат упатствата на навигацијата. Обичните хартиени мапи веќе за многумина станаа дел од минатото, а ...

Нови правила за добивање возачка дозвола- Потребно е да се поседува и ова

Press24 - 20.04.2017

При полагањето на возачкиот испит во Велика Британија, возачите ќе мора да користат и GPS и на инструкторите ќе мора да им покажат дека можат да ги следат упатствата на навигацијата. Обичните хартиени мапи веќе за многумина станаа дел од минатото, а ...

Досега не беше потребно: За полагање возачки испит отсега ќе мора да го совладате и ОВА

Вистина.мк - 20.04.2017

При полагањето на возачкиот испит возачите ќе мора да користат и GPS и на инструкторите ќе мора да им покажат дека можат да ги следат упатствата на навигацијата, правило кое го водува Велика Британија.