TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ренџерите и пешадиската батаљонска група под лупа на НАТО

Макфакс - 06.10.2017

Со вчерашните активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, каде се изведуваа офанзивни дејства во текот на целиот ден, се изведување на последниот настан за оценување од главната листа на настани и инциденти, заврши оценувањето на средната ...

АРМ: „Македонски блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво...

Н.Македонија - 06.10.2017

АРМ: „Македонски блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно со концептот на НАТО за оперативни ...

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

А1 On - 06.10.2017

Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

Сител - 06.10.2017

Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

Ренџерите и пешадиската батаљонска група под лупа на НАТО

Канал 77 - 06.10.2017

Со вчерашните активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, каде се изведуваа офанзивни дејства во текот на целиот ден, се изведување на последниот настан за оценување од главната листа на настани и инциденти, заврши оценувањето на средната ...

Ренџерите и пешадиската батаљонска група под лупа на НАТО

Sky - 06.10.2017

Со вчерашните активности на теренската вежба „Македонски блесок-13“, каде што се изведуваа офанзивни дејства во текот на целиот ден, се изведување на последниот настан за оценување од главната листа на настани и инциденти, заврши оценувањето на ...

Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

Телма - 06.10.2017

Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

Ренџерите и пешадиската батаљонска група под лупа на НАТО

Точка - 06.10.2017

Со вчерашните активности на теренската вежба „Македонски блесок-13“, каде што се изведуваа офанзивни дејства во текот на целиот ден, се изведување на последниот настан за оценување од главната листа на настани и инциденти, заврши оценувањето на ...

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

Либертас - 06.10.2017

– Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

Локално - 06.10.2017

Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

МРТ - 06.10.2017

Оценуваните единици на АРМ извршуваа комплексни и сложени борбени задачи согласно листата на инциденти зададени од страна на оценувачкиот тим, при што беа оценети во пет различни области: планови, операции, логистика, врски и администрација.

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

Канал5 - 06.10.2017

Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13″ извршена на највисоко професионално ниво

Слободен Печат - 06.10.2017

Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

АРМ: Теренската вежба „Македонски Блесок-13“ извршена на највисоко професионално ниво

Телевизија Нова - 06.10.2017

Предвидените активности на теренската вежба „Македонски Блесок-13“, на која се реоценуваат средната батаљонска чета и ренџерската чета, согласно НАТО концептот за оперативни способности-Ниво 2, се извршени на највисоко професионално ниво.

ФОТО: Како помина „Македонски Блесок – 13“

Поглед - 06.10.2017

Армијата на Република Македонија (АРМ) денес ја заврши теренската вежба „Македонски Блесок-13“, која во најголем дел се одвиваше на полигонот Криволак. Како што беше истакнато при иницијалното соопштување на оценките на командантите на декларираните ...