TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како во филмот „Ајкупа“: Гигантски ајкули нападнаа подморница и се јадеа меѓу себе (видео)

Таратур - 10.11.2017

Кога научниците дошле до длабочина од 750 метри, на која имало потонато тело од кит, затекнале голем број огромни ајкули од видот Hexanchus griseus, кои што растат и до осум метри. Поради големата конкуренција, ајкулти станале агресивни и започнале ...

Научници следеа мрша од кит и наидоа на гнездо на џиновски ајкули во океанот

Репортер - 09.11.2017

Истражувачката подморница „Сината планета 2“ следела мрша од кит која некое време лебдела на површината на Атлантскиот Океан и наишла на група ајкули. Кога научниците стигнале до длабочина од 750 метри на која телото на китот потонал, затекле голем ...

(Видео) Џиновски ајкули нападнаа подморница

Макфакс - 09.11.2017

Истражувачката подморница „Д блу планет 2“ следела леш од кит кој некое време плутал на површината на Атлантскиот Океан, кога наишла на група гладни ајкули. Кога научниците дошле на длабочина од 750 метри, каде што потонало телото на китот, ...

Научници следеа леш од кит и наидоа на гнездо на „џиновски“ ајкули во океанот

Репортер - 09.11.2017

Истражувачката подморница „Сина Планета 2“ следела леш на кит, кој некое време плутал на површината на Атланскиот океан. Тогаш истражувачкиот тим наишол на група ајкули. Кога научниците стигнале до длабочина од 750 метри на која телото на китот ...

Џиновски ајкули нападнаа подморница

Кајгана - 09.11.2017

Истражувачката подморница „The Blue Planet 2“ следела труп на кит во Атлантскиот Океан, кога наишла на група гладни ајкули. Кога научниците дошле на длабочина од 750 метри, каде што потонало телото на китот, затекнале огромни ајкули – Hexanchus ...

(Видео) Џиновски ајкули нападнаа подморница

Актуелно24 - 09.11.2017

Истражувачката подморница „Д блу планет 2“ следела мрша од кит која некое време лебдела на површината на Атлантскиот Океан и наишла на група гладни ајкули. Кога научниците дошле на длабочина од 750 метри, каде што потонало телото на китот, затекле ...

(Видео) Џиновски ајкули нападнаа подморница

Sky - 09.11.2017

Истражувачката подморница „Д блу планет 2“ следела мрша од кит која некое време лебдела на површината на Атлантскиот Океан и наишла на група гладни ајкули. Кога научниците дошле на длабочина од 750 метри, каде што потонало телото на китот, затекле ...