TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пратениците добиваат пари, пензионерите бенефиции, а средношколците плаќаат за јавен превоз

Република - 10.11.2017

Додека државата одвојува десетици илјади евра за патни трошоци на пратеник, илјадници ученици во Скопје немаат право ниту на слободен превоз, ниту на „привилегирана“ ученичка карта. Средношколката Јована раскажува дека голем дел од нејзините ...

Бесплатен превоз само за дел од учениците

Телма - 09.11.2017

Веќе е стемнето кога на Кристијан Атанасов му завршува последниот, седми час, во училиште. До дома се враќа пеш, користејќи ги осветлените улици. Нe го користи јавниот превоз бидејќи не му следува бесплатна ученичка карта.