TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

5 години затвор за претседателот на кумановскиот разгранок на ДУИ за убиство на командант Шипоња

Сакам да кажам - 19.05.2017

На 5 години затвор за убиство и две години за нелегално поседување на оружје е осуден Бајран Лимани од Лојане, претседател на кумановскиот разгранок на ДУИ. Тој е осуден за убиството на Џемаил Реџепи (45) во 2015 година, познат како команадант ...

Седум години затвор за убиецот на командант „Шќипоња”, роднините на убиениот незадоволни

ТВ21 - 19.05.2017

Основниот Суд во Куманово го осуди на седум години затвор Шабан Лимани за убиство на Џемаил Реџепи, познат како командант Шќипоња. Вториот осомничен, Амир Љатифи, е осуден со три месечна казна затвор за нанесување повреди на две лица во вооружената ...

За убиството на командант Шипоња 7 години затвор

Kumanovo News - 20.05.2017

Тој е осуден за убиството на Џемаил Реџепи (45) во 2015 година, познат како команадант Шипоња. Второобвинетиот Амир Љатифи од Куманово доби казна од вкупно 3,3 години, бидејќи ги рани Шефки Реџеп и Гани Демири во крвавата пресметка што пред две ...

Седум години затвор за убиецот на „Шќипоња”

+инфо - 19.05.2017

Основниот Суд во Куманово го осуди на седум години затвор Шабан Лимани за убиство на Џемаил Реџепи, познат како командант „Шќипоња“. Основниот Суд во Куманово го осуди на седум години затвор Шабан Лимани за убиство на Џемаил Реџепи, познат како ...

Семејството на убиениот командант Шипоња незадоволно од казните, најавуваат жалба

Локално - 20.05.2017

Вкупно 7 години затвор, пет години за убиство и две години за нелегално поседување на оружје е осуден Бајран Лимани од Лојане, претседател на кумановскиот разгранок на ДУИ. Тој е осуден за убиството на Џемаил Реџепи (45) во 2015 година, познат како ...