TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Работодавачите од свои пари да дадат минимална плата за првиот месец

24 Вести - 06.10.2017

Работодавачите ќе мора овој месец од своите пари да исплатат за септември минималната плата од 12 илјади денари, а потоа да бараат финансиска помош од државата. Управата за јавни приходи го објави упатството, според кое помошта им следува на ...

Од денеска стартува законската исплата на законскиот минималец – еве како да аплицирате за државна помош

Press24 - 06.10.2017

Почнува исплатата на повисока минимална плата. Управата за јавни приходи веќе го објави образецот кои фирмитре треба да го пополнат за да ја добијат потребната финаисиска помош од држвата и на своите вработени да им исплатата минималец од 12 илјади ...

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000 денари

Скопје24 - 06.10.2017

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои се темелат на просечната нето и бруто плата во Македонија, износот ...

УЈП: Финансиска помош за работодавците за исплата на минимална плата

Денар - 06.10.2017

Работодавачите кои ги исполнуваат условите од Законот за минимална плата во Република Македонија, имаат право на финансиска помош за исплата на минимална плата за месец септември 2017 до месец август 2018 година, велат од Управата за јавни приходи.

Работодавците од свои пари ќе го дада покачувањето на минималната плата за септември

Таратур - 06.10.2017

Работодавачите ќе мора овој месец од своите пари да исплатат за септември минималната плата од 12 илјади денари, а потоа да бараат финансиска помош од државата. Управата за јавни приходи го објави упатството, според кое помошта им следува на ...

Од денеска стартува законската исплата на законскиот минималец

Скопје инфо - 06.10.2017

Почнува исплатата на повисока минимална плата. Управата за јавни приходи веќе го објави образецот кои фирмитре треба да го пополнат за да ја добијат потребната финаисиска помош од држвата и на своите вработени да им исплатата минималец од 12 илјади ...

Пресметка на УЈП: Колкава финансиска поддршка ќе добијат фирмите за исплата на минимална плата

еМагазин - 06.10.2017

Работодавачите кои ги исполнуваат условите од Законот за минимална плата во Република Македонија, имаат право на финансиска помош за исплата на минимална плата за месец септември 2017 до месец август 2018 година, велат од Управата за јавни приходи.

Работодавачите од свои пари да дадат минимална плата за првиот месец, па да бараат помош од државата

Либертас - 06.10.2017

Работодавачите ќе мора овој месец од своите пари да исплатат за септември минималната плата од 12 илјади денари, а потоа да бараат финансиска помош од државата. Управата за јавни приходи го објави упатството, според кое помошта им следува на ...

Од денеска стартува законската исплата на законскиот минималец

Шеталиште - 06.10.2017

Почнува исплатата на повисока минимална плата. Управата за јавни приходи веќе го објави образецот кои фирмитре треба да го пополнат за да ја добијат потребната финаисиска помош од држвата и на своите вработени да им исплатата минималец од 12 илјади ...

УЈП: Финансиска помош за работодавачите за исплата на минимална плата

Бизнис Инфо - 06.10.2017

Работодавачите кои ги исполнуваат условите од Законот за минимална плата во Република Македонија, имаат право на финансиска помош за исплата на минимална плата за месец септември 2017 година до август 2018 година, стои во соопштението на Управа за ...

Работодавачите од свои пари да дадат минимална плата за првиот месец, па да бараат помош од државата

Локално - 06.10.2017

Работодавачите ќе мора овој месец од своите пари да исплатат за септември минималната плата од 12 илјади денари, а потоа да бараат финансиска помош од државата. Управата за јавни приходи го објави упатството, според кое помошта им следува на ...

УЈП: Упатства за добивање финансиска помош на работодавачите за исплата на минимална плата

Правдико - 06.10.2017

Законски основ Работодавачите кои ги исполнуваат условите од Законот за минимална плата во Република Македонија, имаат право на финансиска помош за исплата на минимална плата за месец септември 2017 до месец август 2018 година.

Еве по колку буџетски пари ќе добиваат фирмите за да исплатат минимална плата

Newsroom - 06.10.2017

Владата ќе им плаќа на фирмите за да ја исплатат загарантираната минимална плата почнувајќи од септемвриската плата годинава. Управата за јавни приходи (УЈП) ги објави податоците за тоа колкава помош им следува на работодавачите.

УЈП го објави начинот на доделување финансиска помош за работодавачите за исплата на минимална плата

Банкарство.мк - 06.10.2017

Работодавачите кои ги исполнуваат условите од Законот за минимална плата во Република Македонија, имаат право на финансиска помош за исплата на минимална плата за месец септември 2017 до месец август 2018 година.