TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За два месеци, нивото на Охридско езерото е намалено за 10 сантиметри

Алфа - 21.10.2017

Веќе еден месец нивото на водата во Охридското езеро варира за 2 до 3 сантиметри над нултата кота од 693,17. Веќе еден месец нивото на водата во Охридското езеро варира за 2 до 3 сантиметри над нултата кота од 693,17.

Охридско Езеро веќе подолг период е драстично намалено блиску до нултата кота

Сител - 21.10.2017

Сеуште непороменета состојбата со нивото на водата во охридското езеро. Последните мерења на УХМР покажуваат 693,20 сантиметри однoсно 3 сантиметри над нултата кота од 693,17 . Од министерството за земјоделство шумарство и водостопанство најавија ...

Нивото на Охридското езеро ниско, министерството за земјоделие ќе презема мерки

Канал5 - 21.10.2017

Министерството за земјоделие ќе ја разгледува состојбата со нивото на Охридското езеро. Езерото веќе подолг период е драстично намалено блиску до нултата кота. И денес е на 693,20 метри надморска височина,или на само 3 сантиметри до нултата кота.

Нивото на Охридското езеро ниско, министерството за земјоделие ќе презема мерки

Спектра ТВ - 21.10.2017

Министерството за земјоделие ќе ја разгледува состојбата со нивото на Охридското езеро. Езерото веќе подолг период е драстично намалено блиску до нултата кота. И денес е на 693,20 метри надморска височина,или на само 3 сантиметри до нултата кота.