TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија прв пат толку долго е во портокалова фаза

Сител - 11.08.2017

Прв пат Македонија толку долго е во портокалова фаза тврдат од комисијата за топлотни бранови. Повеќе од една недела целата територија на државата е зафатена со екстремно високи температури околу 40-от степен што досега откако се следи состојбата се ...

Македонија прв пат толку долго е во портокалова фаза

Скопје24 - 11.08.2017

Прв пат Македонија толку долго е во портокалова фаза тврдат од комисијата за топлотни бранови. Повеќе од една недела целата територија на државата е зафатена со екстремно високи температури околу 40-от степен што досега откако се следи состојбата се ...

Македонија помина рекордно време во портокалова фаза

Фактор - 12.08.2017

2017 е засега најтоплата година во последната декада и до крајот на летото ќе се знае дали е и најтоплата година на столетието. Последиците се почуствуваа низ цела Европа со топлотниот бран „Луцифер“ кој веќе десетина дена ја пресуши Македонија, ...

Комисијата за топлотни бранови: Прв пат Македонија толку долго е во портокалова фаза

Скопје инфо - 12.08.2017

Прв пат Македонија толку долго е во портокалова фаза тврдат од комисијата за топлотни бранови. Повеќе од една недела целата територија на државата е зафатена со екстремно високи температури околу 40-от степен што досега откако се следи состојбата се ...