TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поделеност во Институтот за македонски јазик, околу содржината на Законот за официјализирање на албанскиот јазик

Сител - 10.11.2017

Директорот на Институтот за македонски јазик очекува нивните забелешки на предлог текстот на Законот за јазиците, наведени на средбата со Премиерот да бидат вметнат во предлог решението. Нивните забелешки било околу терминолошките непрецизности кои ...

Институтот за македонски јазик 19 години без нови вработувања

МРТ - 10.11.2017

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ од 13 до 17 ноември, организира отворени денови во кои ќе се одржи и меѓународна конференција на тема „Минатото на јазичниот свет денес и утре“ на која ќе земат учество и еминентни професори од земјава ...

Грујовска: Ставовите на вработени за законот за јазици не се став на Институтот

+инфо - 10.11.2017

Како прв човек на Институтот за македонски јазик, не можам да ги коментирам ставовите на моите ценети колеги, рече директорката на Институтот. Како прв човек на Институтот за македонски јазик, не можам да ги коментирам ставовите на моите ценети ...

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13 до 17 ноември...

Н.Македонија - 10.11.2017

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13 до 17 ноември Петдневна манифестација „Отворени денови“ ќе организира Институтит за македонски јазик „Крсте Мисирков“ од 13 до 17 ноември.

Јованова-Грујовска: Ставовите на дел од вработените не се официјален став на Институтот за македонски јазик

Канал5 - 10.11.2017

Како прв човек на Институтот за македонски јазик, не можам да ги коментирам ставовите на моите ценети колеги, рече директорката на Институтот „Крсте Мисирков“ Елена Јованова-Грујовска во врска со различните ставови во Институтот за новиот закон за ...

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13-ти до 17 ноември

Слободен Печат - 10.11.2017

Петдневна манифестација Отворени денови ќе организира Институтит за македонски јазик „Крсте Мисирков“ наредната работна седмица ( 13-ти до 17 ноември). Централен настан е втората Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и ...

Јованова-Грујовска: Ставовите на дел од вработените не се официјален став на Институтот за македонски јазик...

Н.Македонија - 10.11.2017

Јованова-Грујовска: Ставовите на дел од вработените не се официјален став на Институтот за македонски јазик Како прв човек на Институтот за македонски јазик, не можам да ги коментирам ставовите на моите ценети колеги, рече директорката на Институтот ...

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13-ти до 17 ноември

Канал5 - 10.11.2017

Петдневна манифестација Отворени денови ќе организира Институтит за македонски јазик „Крсте Мисирков“ наредната работна седмица ( 13-ти до 17 ноември). Централен настан е втората Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет - денес и ...

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13-ти до 17 ноември

Сител - 10.11.2017

- Петдневна манифестација Отворени денови ќе организира Институтит за македонски јазик „Крсте Мисирков“ наредната работна седмица ( 13-ти до 17 ноември). Централен настан е втората Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет - денес ...

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13-ти до 17 ноември

А1 On - 10.11.2017

Петдневна манифестација Отворени денови ќе организира Институтит за македонски јазик „Крсте Мисирков“ наредната работна седмица ( 13-ти до 17 ноември). Централен настан е втората Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и ...

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13-ти до 17 ноември

Орбис - 10.11.2017

Петдневна манифестација Отворени денови ќе организира Институтит за македонски јазик „Крсте Мисирков“ наредната работна седмица ( 13-ти до 17 ноември). Централен настан е втората Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и ...

Отворени денови на Институтот за македонски јазик од 13 до 17 ноември

Newsroom - 10.11.2017

Од 13 до 17 ноември Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ ќе организира Отворени денови на кои централен настан ќе биде втората Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и утре“ (15 и 16 ноември во просториите на ...