TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали со 200 евра се живее достоинствено?

ТВ21 - 12.08.2017

За неполн месец минималната плата во земјава ќе биде зголемена од 10.080 на 12 илјади денари. На овој износ чекаат близу 80 илјади граѓани кои досега го земаа законски утврдениот приход. Но, колку платата од 200 евра може да ги задоволи основните ...

Синдикатот очекува од бизнис секторот да ја почитува минималната плата

Сител - 12.08.2017

Граѓаните со поделени мислења околу новото покачување на минималната плата. За едни зголемувањето на минималецот на 200 евра ќе значи подобар животен стандратд за други и ововј износ не е доволен за да ги задоволат потребите во домачинствотот.