TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Руската компанија Продис ќе плаќа пенали кон државата за непочитување на договорот

Сител - 09.11.2017

Руската компанија Продис ќе и плаќа пенали на државата заради непочитување на договор, дознава Сител од свои извори. Постапката за наплаќање на казната е веќе почната од страна на Агенцијата за странски инветсиции.

Власта ќе наплати пенали од странска фирма за непочитување договор

Фактор - 09.11.2017

Агенцијата за странски инвестиции води постапка за наплаќање на пенали од една странска компанија лоцирана во Бунарџик, бидејќи не го испочитувала потпишаниот договор. Информацијата ја потврдуваат од Агенцијата за странски инвестиции, но не ...

Власта ќе наплати пенали од странска фирма за непочитување договор

Слободен Печат - 10.11.2017

Со истата компанија се водел и судски спор, бидејќи не го испочитувала договорот во делот на бројот на вработувања и веќе еднаш се наплатени пенали. Агенцијата за странски инвестиции води постапка за наплаќање пенали од една странска компанија ...