TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Родителите на децата со посебни потреби повторно ќе кампуваат пред Собрание

24 Вести - 19.05.2017

Родителите на лицата со посебни потреби повторно ќе отворат шатори во паркот спроти собранието каде ќе кампуваат три дена и ќе преспиваат под отворено небо. Со овој акт, велат, сакаат да станат повидливи за институциите.

Еден месец без промени, втор протест на родители на деца со пречки во развојот

ТВ21 - 19.05.2017

Суарет Алишан, е дел од граѓанската иницијатива „5 до 12“, која се бори за подобрување на правата на децата со пречки во развојот. Од своето раѓање Алишан е речиси слеп, а пораснал како сираче во дом за деца без родители.

Лицата со посебни потреби од утре повторно на протест во „Жена парк“

Телма - 19.05.2017

Лицата со посебни потреби очекуваат од новата влада, веднаш по формирањето да ги побара за да разговараат за измени на законските и подзаконските акти, кои нив лично ги засегаат. Еден месец откако кампуваа пред Собранието, тие од утре повторно ќе ги ...

Втор повик до институциите од децата со посебни потреби

Р.С.Европа - 19.05.2017

Арт-терапија, музико-терапија, психолошки советувалишта за родителите и спортување со специјалните олимпијци, ќе бидат само дел од активностите предвидени за тридневното кампување на родителите на деца со посебни потреби.

Викендов во Скопје повторно ќе кампуваат децата со попреченост

+инфо - 19.05.2017

Надлежните институции да дојдат да не видат нас и нашите деца и заедно да разговараме за решенијата, повика Сузана Стојановска од иницијативата. Камп со работилници и активности за деца со посебни потреби викендов во Скопје организира граѓанската ...

Не отстапуваме до исполнување на барањата, лицата со посебни потреби И викендов ќе кампуваат пред Собрание

Сакам да кажам - 19.05.2017

Лицата со посебни потреби од граѓанската иницијатива 5 до 12 утре повторно ќе постават камп во паркот Жена Борец спроти Собрание, како и минатиот месец на 20-ти, за да бидат слушнати и видени од политичарите, кои треба да направат законски измени за ...

Лицата со попречености и нивните родители се враќаат во Жена парк: Преку собир ги бараат своите права

Канал 77 - 19.05.2017

Децата со попречености и нивните родители од утре се враќаат во Жена парк, каде ќе кампуваат три дена за да ја зголемат свеста кај надлежните за нивните права. Минатиот месец тие во шатори, таму поминаа две ноќи и три дена.

Граѓанското здружение „Пет до 12“ повторно во Жена парк

А1 On - 19.05.2017

Здружението кое се бори за правата на лицата со посебни потреби „Пет до 12“ и овој викенд ќе го поминат со шатори во Жена парк, со цел да ја зголемат свеста кај надлежните институции за ситуацијата во која се наоѓаат лицата со посебни потреби.

Втор повик од родителите на децата со посебни потреби...

Н.Македонија - 19.05.2017

Втор повик од родителите на децата со посебни потреби Граѓанската иницијатива за изедначување на правата на лицата со посебни потреби „5 до 12“ најави дека овој викенд повторно ќе кампуваат пред Собранието три дена.

Викендов во Скопје повторно ќе кампуваат децата со попреченост

Press24 - 19.05.2017

Камп со работилници и активности за деца со посебни потреби викендов во Скопје организира граѓанската иницијатива за изедначување на правата на лицата со посебни потреби „5 до 12“. - Повикуваме на дружење, гушкање и заеднички активности во следните ...

Викендов шатори пред Собрание-борбата за еднаквост на децата со посебни потреби продолжува

Фактор - 18.05.2017

Граѓанската иницијтива 5ДО12 ќе одржи прес конференција во петок 19 Мај, во 11:55 часот пред Собранието на Република Македонија. На прес конференцијата ќе бидат објавени информациите и агендата за кампот кој се поставува пред Собранието на Р.

Здружението за правата на лицата со посебни потреби викендот ќе го поминат со шатори во Жена парк,

Фокус - 19.05.2017

Здружението кое се бори за правата на лицата со посебни потреби „Пет до 12“ и овој викенд ќе го поминат со шатори во Жена парк, со цел да ја зголемат свеста кај надлежните институции за ситуацијата во која се наоѓаат лицата со посебни потреби.

Камп за деца со посебни потреби викендов во Скопје

Сител - 19.05.2017

Камп со работилници и активности за деца со посебни потреби викендов во Скопје организира граѓанската иницијатива за изедначување на правата на лицата со посебни потреби „5 до 12“. - Повикуваме на дружење, гушкање и заеднички активности во следните ...

Камп за деца со посебни потреби викендов во Скопје

Нетпрес - 19.05.2017

Камп со работилници и активности за деца со посебни потреби викендов во Скопје организира граѓанската иницијатива за изедначување на правата на лицата со посебни потреби „5 до 12“. – Повикуваме на дружење, гушкање и заеднички активности во следните ...