TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Богов: Македонската економија тешко дека ќе оствари некаков раст оваа година

Сител - 24.09.2017

Тешко дека годината ќе заврши со позитивен економски раст. Ова го прогнозира гувернерот на НБ во интервју за Ројтерс. Богов оценува дека по падот на економијата во првата половина годинава предвидувањата од април за економски раст од 2,5 отсто биле ...

Богов: Политичката криза и нанесе сериозни штети на економијата

Р.С.Европа - 24.09.2017

Гувернерот на Народната банка, Димитар Богов изјави дека продолжената политичка криза и нанела сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе се постигне никаков раст оваа година, по падот во првата половина.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Канал5 - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Би бил среќен ако годината ја завршиме со позитивен економски пораст

Мета - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на економијата и по падот во првата половина од годината, тешко дека ќе постигнеме никаков пораст оваа година, изјавил гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов во интервју за ...

Богов го скрати оптимизмот, политичката криза ја стопи економијата

Фактор - 24.09.2017

Гувернерот Богов ќе биде среќен ако Македонија годинава ја заврши со минимален раст на економијата, наместо да заврши во рецесија. Гувернерот на Народната банка изјави дека продолжената политичка криза и нанела сериозни штети на македонската ...

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Локално - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза и нанесе сериозни штети на економијата

24 Вести - 24.09.2017

Гувернерот на Народната банка, Димитар Богов изјави дека продолжената политичка криза и нанела сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе се постигне никаков раст оваа година, по падот во првата половина.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

А1 On - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Гувернерот Богов: Не се очекува раст на економијата

Курир - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме некаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Сител - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

ТВ21 - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Press24 - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Република - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме некаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов за Ројтерс: Политичката криза нанесе штета на растот на економијата

+инфо - 24.09.2017

Гувернерот очекува македонската економија следната година повторно да бележи раст, доколку се стабилизира политичката ситуација. Економија и тешко дека ќе постигне никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната ...

Богов песимист, не очекува никаков раст годинава

Макфакс - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме некаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов во интервју за ...

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Стандард - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Телевизија Нова - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот...

Н.Македонија - 24.09.2017

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот Продолжената политичка криза ѝ нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков пораст оваа година, по падот во првата половина, изјави ...

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Алфа - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

еМагазин - 24.09.2017

​Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Бевме преголеми оптимисти, поради политичката криза тешко дека годинава ќе имаме некаков раст

Newsroom - 24.09.2017

„Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина“, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Канал 77 - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и’ нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина – изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Либертас - 24.09.2017

– Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Вечер - 24.09.2017

Нашите превидувања од април за економски раст од 2,5 проценти очигледно беа премногу оптимистички- вели Богов во интервју за Ројтерс Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков ...

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

МКД - 24.09.2017

Продолжената политичка криза ѝ нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичката криза предизвика поголем економски пад од очекуваниот

Слободен Печат - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме никаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов.

Богов: Политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме некаков раст ...

Денар - 24.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме некаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов во интервју за ...

Богов: Политичката криза и нанесе сериозни штети на македонската економија

Банкарство.мк - 25.09.2017

Продолжената политичка криза и нанесе сериозни штети на македонската економија и тешко дека ќе постигнеме некаков раст оваа година, по падот во првата половина, изјави гувернерот на Народната банка на Македонија, Димитар Богов во интервју за ...