TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Добро утро спанковци

Либертас - 13.10.2017

Да не седеше и Џабир со нив можеби ќе бев и поостар и (особено) понепристоен. Белите влакна (апропо Нела Витошевиќ) ми го даваат тоа право. Иако, велат, не постои право на непристојност! Ама тоа го кажуваат оние умни глави кои никогаш не биле во ...

Подобрено медиумското известување за предизборниот период

Алсат-М - 12.10.2017

Забележано е драстично подобрување на известувањето на медиумите за предизборниот период. Директорот на Агенцијата за медиумски аудио и аудиовизуелни услуги, Зоран Трајчевски изјави дека досега се регистрирани само пет прекршувања на стандардите за ...

АВМУ: Иако законот е ист, медиумите се сменети

ТВ21 - 12.10.2017

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги смета дека на овие избори има подобрување во начинот на известување во текот на изборната кампања. Директорот на агенцијата, Зоран Трајчевски вели дека за време на претходната предизборна кампања имало 67 ...

Медиумите на овие избори многу попрофесионални од претходните

Макфакс - 12.10.2017

Денес во Клубот на новинари се одржа дебата на тема „Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“. На дебатата свои излагања имаа директорот на АВМУ Зоран Трајчевски, претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала и претседателот на ...

Уште има говор на омраза и црна кампања во медиумското изборно известување

+инфо - 12.10.2017

Џабир Дерала од Цивил посочи дека наместо да се информираат, луѓето се контаминираат со омраза преку медиумите. Подобрување на начинот на известување на медиумите за време на изборите со поголема избалансираност, но и говор на омраза и црна ...

Подобро известување за изборите, но и говор на омраза и црна политичка кампања

Канал5 - 12.10.2017

За локалните избори медиумите известуваат подобро. Ова е заклучокот од дебата - Известување на медиумите во изборна кампања, на ЗНМ. АВМУ соопшти дека до обвинителството поднела само 6 прекршочни пријави за разлика од над 60-тина во претходниот ...

Дебата: Попрофесионално новинарско известување во изборната кампања, но и говор на омраза што мотивира насилство

Канал 77 - 12.10.2017

Новинарите драматично го подобрија известувањето за време на изборите годинава, за разлика од лани кога се достигна врвот на непочитување на новинарските стандарди. Ова денеска го истакна директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски ...

ЗНМ организира дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања

А1 On - 12.10.2017

Здружението на новинари на Македонија и граѓанската организација „Онлимит медиа“ денеска организираат дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања. Дебатата ќе се одржи во Клубот на новинари, а најавено е обраќање на директорот на ...

Подобрено медиумското информирање за предизборниот период

Локално - 12.10.2017

Забележано е драстично подобрување на известувањето на медиумите за предизборниот период. Директорот на Агенцијата за медиумски аудио и аудиовизуелни услуги, Зоран Трајчевски изјави дека досега се регистрирани само пет прекршувања на стандардите за ...

Подобрено известувањето на медиумите за изборите, помалку напади врз новинари

МКД - 12.10.2017

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ беше темата на која се дебатираше денеска во Клубот на новинарите. Директорот на АВМУ, Зоран Трајчевски, оцени дека за локалните избори медиумите известуваат далеку порамномерно и ...

Дебата: Подобро известување за изборите, но и говор на омраза и црна политичка кампања

Канал5 - 12.10.2017

Подобрување на начинот на известување на медиумите за време на изборите со поголема избалансираност, но и говор на омраза и црна политичка кампања од партиите, се забележани во пресрет на локалните избори, додека намалениот број на напади врз ...

ЗНМ организира дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања

Канал5 - 12.10.2017

Здружението на новинари на Македонија и граѓанската организација „Онлимит медиа“ денеска организираат дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања. Дебатата ќе се одржи во Клубот на новинари, а најавено е обраќање на директорот на ...

ЗНМ: Намалување на нападите врз новинари во споредба со декемвриските избори

Newsroom - 12.10.2017

Постои тренд на намалување на напади врз новинарите. За разлика од декемвриските избори кога беа регистрирани два физички напади на новинари, на оваа изборна кампања нема ниту еден физички напад, туку само вербални закани, потенцираше претседателот ...

Подобро известување, но и повеќе говор на омраза и црна кампања пред изборите...

Н.Македонија - 12.10.2017

Подобро известување, но и повеќе говор на омраза и црна кампања пред изборите Подобрување на начинот на известување на медиумите за време на изборите со поголема избалансираност, но и говор на омраза и црна политичка кампања од партиите, се ...

ЗНМ организира дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања

Слободен Печат - 12.10.2017

Здружението на новинари на Македонија и граѓанската организација „Онлимит медиа“ денеска организираат дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања. Дебатата ќе се одржи во Клубот на новинари, а најавено е обраќање на директорот на ...

Медиумите на овие избори многу попрофесионални од претходните

Точка - 12.10.2017

Денеска во Клубот на новинари се одржа дебата на тема „Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“. На дебатата свои излагања имаа директорот на АВМУ, Зоран Трајчевски, претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала, и претседателот на ...

Селмани: Со политика на неказнивост, не може да очекуваме подобрување на слобода на говорот

Стандард - 12.10.2017

Подобрување на начинот на известување на медиумите за време на изборите со поголема избалансираност, но и говор на омраза и црна политичка кампања од партиите, се забележани во пресрет на локалните избори, додека намалениот број на напади врз ...

ЗНМ организира дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања

Стандард - 12.10.2017

Здружението на новинари на Македонија и граѓанската организација „Онлимит медиа“ денеска организираат дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања. Дебатата ќе се одржи во Клубот на новинари, а најавено е обраќање на директорот на ...

Медиумите на овие избори многу попрофесионални од претходните

Кајгана - 12.10.2017

Денеска во Клубот на новинари се одржа дебата на тема „Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“. На дебатата свои излагања имаа директорот на АВМУ, Зоран Трајчевски, претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала, и претседателот на ...

Дебата: Подобро известување за изборите, но и говор на омраза и црна политичка кампања

А1 On - 12.10.2017

Подобрување на начинот на известување на медиумите за време на изборите со поголема избалансираност, но и говор на омраза и црна политичка кампања од партиите, се забележани во пресрет на локалните избори, додека намалениот број на напади врз ...

ЗНМ организира дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања

ТВ21 - 12.10.2017

Здружението на новинари на Македонија и граѓанската организација „Онлимит медиа“ денеска организираат дебата за известувањето на медиумите во изборната кампања. Дебатата ќе се одржи во Клубот на новинари, а најавено е обраќање на директорот на ...

Трајчевски: За овие избори медиумите известуваат порамномерно и попрофесионално

Мета - 12.10.2017

За овие локални избори медиумите известуваат далеку порамномерно и попрофесионално во споредба со претходните два изборни циклуси, каде беше забележано нерамномерно известување и воочлива координација, рече директорот на Агенцијата за аудио и ...

Дебата: Во оваа кампања подобро известување, но и говор на омраза и црна политичка кампања

Либертас - 12.10.2017

Подобрување на начинот на известување на медиумите за време на изборите со поголема избалансираност, но и говор на омраза и црна политичка кампања од партиите, се забележани во пресрет на локалните избори, додека намалениот број на напади врз ...

Медиумите на овие избори многу попрофесионални од претходните

Sky - 12.10.2017

Денеска во Клубот на новинари се одржа дебата на тема „Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“. На дебатата свои излагања имаа директорот на АВМУ, Зоран Трајчевски, претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала, и претседателот на ...

Трајчевски: За овие избори медиумите известуваат порамномерно и попрофесионално

Либертас - 12.10.2017

За овие локални избори медиумите известуваат далеку порамномерно и попрофесионално во споредба со претходните два изборни циклуси, каде беше забележано нерамномерно известување и воочлива координација, рече директорот на Агенцијата за аудио и ...