TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Магијата на македонската литература“ ИП Култура на Саемот на книгата во Франкфурт

Среќа.mk - 13.10.2017

Од 11-ти до 15-ти октомври, во Франкфурт, Македонската асоцијација на издавачи и оваа година како претставник на македонската литература ќе ги промовира домашните наслови под мотото „Магијата на македонската литература“.

На саемот во Франкфурт, сè поголем интерес за македонската детска литература

Република - 12.10.2017

Над 80 наслови од македонска детска литература од повеќе македонски издавачи денеска беа промовирани на Саемот на книга во Франкфурт. Според претставниците на Македонската асоцијација на издавачи, во последниве години расте интересот за детската ...

Расте интересот за детската литература на странските пазари

Newsroom - 12.10.2017

Расте интересот за детската литература меѓу издавачите, а особено барани се авторските дела на млади писатели за деца, велат претставниците на Македонската асоцијација на издавачи, откако над 80 наслови од македонска детска литература беа ...

„Магијата на македонската литература“ во Франкфурт на најголемиот светски саем за книга

Радио МОФ - 11.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...

Стефано Бисачи, агент за издаваштвото од Италија: Не постои формула за успех која гарантира бум на една книга

Република - 13.10.2017

Не постои формула за успех која може да биде гаранција за бум на една книга или автор, смета Стефано Бисачи, италијански агент во издаваштвото и сопственик на агенцијата „Темпи иреголари“.

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт: Денес промоција на двата романи на англиски јазик на младата ...

Република - 11.10.2017

Под мотото „Магијата на македонската литература“, со над 400 наслови од 250 македонски автори, преведувани и наградувани, Македонија се претставува на Саемот на книга во Франкфурт кој се одржува од денеска до 15 октомври.

Во Франкфурт нови договори за промоција на македонската литература

Вечер - 12.10.2017

Утре во еден од промотивните центри на саемот ќе се одржи и панел дискусија на тема "Предизвиците на патот кон меѓународна афирмација на книжевност на ,малите јазици' на која ќе учествуваат претставници од Словенечката агенција за книга, еден од ...

Голем интерес за македонската детска литература има на саемот во Франкфурт

МКД - 12.10.2017

Над 80 наслови од македонска детска литература од повеќе македонски издавачи денеска беа промовирани на Саемот на книга во Франкфурт. Според претставниците на Македонската асоцијација на издавачи, во последниве години расте интересот за детската ...

Сѐ поголем интерес за македонската детска литература

Факултети - 13.10.2017

Над 80 наслови од македонска детска литература од повеќе македонски издавачи денеска беа промовирани на Саемот на книга во Франкфурт. Според претставниците на Македонската асоцијација на издавачи, во последниве години расте интересот за детската ...