TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чудни професии за кои не сме ни помислувале дека ќе ги преземат роботите

Факултети - 13.10.2017

Роботите ќе ги преземат нашите работни места – ова не е параноја, туку во моментов се смета за факт. Сè повеќе фабрики се автоматизираат, автомобилите сами се управуваат, а беспилотните летала почнуваат да го пополнуваат небото.

Хакерите можат да ги репрограмираат роботите за секс да убиваат

ЕНаука - 12.10.2017

Ник Патерсон, предавач специјализиран за технологија на Универзитетот Дикин во Мелбурн, изјави дека роботите за секс како и бројните останати производи наменети за олеснето функционирање во домот, кои нудат можности за поврзување на интернет мрежата ...