TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Скупи фестивал 2017“ - театар за зачувување на здравиот дух

Р.С.Европа - 12.10.2017

Со вечерашната изведба на претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка, на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, соседна Албанија, во автентичниот амбиент на Сули ан, започна 11-то издание на Меѓународниот театарски фестивал „Скупи“.

Велес домаќин на 16-тото издание на фестивалот на античка драма „Стоби“

Канал5 - 12.10.2017

Утревечер во Велес започнува 16тото издание на фестивалот на античка драма „Стоби“. Поради конзерваторските работи на античкиот театар во лоаклитетот Стоби , фестивалот и годинава ќе се одржи во зградата на велешки театар.

Антички драми во велешки театар

Слободен Печат - 12.10.2017

Наместо на археолошкиот локалитет „Стоби“, истоимениот Фестивал на античка драма (ФАД) и оваа година ќе се одржи на сцената на велешкиот театар. Владимир Тевчев Наместо на археолошкиот локалитет „Стоби“, истоимениот Фестивал на античка драма (ФАД) и ...

Почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“

Локално - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Шест претстави во конкуренција на 16. Фестивал на античка драма „Стоби“

Радио МОФ - 11.10.2017

Во Велешкиот театар од 13-ти до 21 октомври ќе се одржува 16. Фестивал на античка драма „Стоби“ кој го организира Здружението на граѓани ФАД „Стоби“ под покровителство на Општина Велес. Ќе бидат изведени осум претстави од кои шест, од Србија, ...

Антички драми во велешки театар

+инфо - 12.10.2017

Наместо на археолошкиот локалитет „Стоби“, истоимениот Фестивал на античка драма (ФАД) и оваа година ќе се одржи на сцената на велешкиот театар Наместо на археолошкиот локалитет „Стоби“, истоимениот Фестивал на античка драма (ФАД) и оваа година ќе ...

Почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“

Телевизија Нова - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Со "Перикле" од Србија стартува ФАД “Стоби”

Вечер - 11.10.2017

Наредните денови следуваат претставите "Едип Тиранин" на театарот „Стефан Киров" од Бугарија, „Ништо без Трифолио" на театарот од Прилеп; " Шумата на моето дрво" - проект на „Северно од Импакт" и Народен театар Велес, „Медеја" на Казачкиот театар на ...

Почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“

А1 On - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“

Сител - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“

Канал5 - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи”

Слободен Печат - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Почнува 11. издание на Меѓународниот театарски фестивал „Скупи“

Радио МОФ - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Вечерва во Сули Ан започнува 11 Меѓународен театарски фестивал „Скупи“

Newsroom - 12.10.2017

Вечерва во Сули Ан започнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“ со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија .

Почнува 11. издание на Меѓународниот театарски фестивал „Скупи“

Скопје24 - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.

Почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“

Либертас - 12.10.2017

Со претставата „Куќата на Бернарда Алба“ од Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот „Андон Чајупи“ од Корча, Албанија, во Сули Ан, вечер почнува 11. Меѓународен театарски фестивал „Скупи“.