TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватска усвои закон за забрана за убивање бездомни животни

Нова ТВ - 06.10.2017

Хрватскиот сабор изгласа Закон за заштита на животните со кој се забранува убивање на напуштените животни. За јавноста најинтересна е одредбата на новиот закон за забрана на убивање на напуштените животни и основање на најмалку едно “no kill“ ...

Од детски сон до бизнис идеја – активисти ќе отворат центар за привремено згрижување на улични кучиња

Радио МОФ - 06.10.2017

„АВАВ Хепи Дог центар“ е проект на група љубители на животни кој има за цел да обезбеди привремено засолниште и негување на бездомните кучиња, но и за оние со сопственици. Оваа идеја е една од победничките на натпреварот за најдобро иновативно ...

Хрватска забрани убивање на бездомни животни!

Вечер - 05.10.2017

Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не убивај" засолниште на подрачјето на секоја регионална единица, во кое би биле сместени најмалку 50 животни ...

Хрватска забрани убивање на бездомни животни

+инфо - 05.10.2017

Со Законот сите единици на локалната самоуправа се обврзни да ги финансираат засолништата за бездомните животни. Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не ...

Хрватска забрани убивање на бездомни животни

Република - 05.10.2017

Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не убивај“ засолниште на подрачјето на секоја регионална единица, во кое би биле сместени најмалку 50 животни.

Хрватска забрани убивање на бездомни животни

А1 On - 05.10.2017

Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не убивај“ засолниште на подрачјето на секоја регионална единица, во кое би биле сместени најмалку 50 животни.

Хрватска забрани убивање на бездомни животни

Канал 77 - 05.10.2017

Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не убивај“ засолниште на подрачјето на секоја регионална единица, во кое би биле сместени најмалку 50 животни.

Хрватска забрани убивање на бездомни животни

ТВ21 - 05.10.2017

Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не убивај“ засолниште на подрачјето на секоја регионална единица, во кое би биле сместени најмалку 50 животни.

Хрватска забрани убивање на бездомни животни

еМагазин - 05.10.2017

Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не убивај“ засолниште на подрачјето на секоја регионална единица, во кое би биле сместени најмалку 50 животни.

Хрватска забрани убивање на бездомни животни

Радио МОФ - 05.10.2017

Хрватскиот Сабор изгласа Закон за заштита на животните, со кој се забранува убивање на бездомни животни и формирање на најмалку едно „не убивај“ засолниште на подрачјето на секоја регионална единица, во кое би биле сместени најмалку 50 животни.