TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ ќе финансира проект за управување со отпад на македонскиот исток

Нова ТВ - 13.09.2017

Со поддршка на ЕУ ќе се спроведува проект за управувањето со отпад во источниот и североисточниот регион. Проектот “Подготовка на проектните студии (FSs, EIAs, CBAs) е во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање, а главна ...

Интегриран систем за управување со цврст отпад со поддршка од ЕУ

А1 On - 13.09.2017

Животната средина е најважен приоритет, но со тековниот концепт што постои во земјата, тоа е невозможна мисија, ниту со буџетот, ниту од аспект на усогласување на стандардите во Европа, а најдрастично загрижува управувањето со отпадот.

Триесе милиони евра за менаџирање со ѓубре во североисточна Македонија

ТВ21 - 13.09.2017

16 диви депонии и над 100 локации со ѓубре, се планира да се дислоцираат на североисток на земјата со тоа што ќе се изгради центар за менаџирање со ѓубре. Проектот од 30 милиони евра е потпомогнат од ИПА 2 фондовите, каде што освен главниот објект ...

ЕУ поддршка за подобрување на управувањето со отпад во источните и североисточните региони

А1 On - 13.09.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи завршна церемонија по повод проектот на ЕУ „Подготовка на проекти и тендерска документација за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во источните и североисточните региони“.

Со подршка на ЕУ ќе се подобри управувањето со отпад во источниот и североисточниот регион

Слободен Печат - 13.09.2017

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули денеска, се обрати на завршниот настан на проектот финансиран од Европската Унија “Подготовка на проектните студии (FSs, EIAs, CBAs), изведбен проект и тендерска ...

Интегриран систем за управување со цврст отпад со поддршка од ЕУ...

Н.Македонија - 13.09.2017

Интегриран систем за управување со цврст отпад со поддршка од ЕУ Животната средина е најважен приоритет, но со тековниот концепт што постои во земјата, тоа е невозможна мисија, ниту со буџетот, ниту од аспект на усогласување на стандардите во ...

ЕУ поддршка за подобрување на управувањето со отпад во источните и североисточните региони

Канал5 - 13.09.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи завршна церемонија по повод проектот на ЕУ „Подготовка на проекти и тендерска документација за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во источните и североисточните региони“.

Интегриран систем за управување со цврст отпад со поддршка од ЕУ

Канал5 - 13.09.2017

Животната средина е најважен приоритет, но со тековниот концепт што постои во земјата, тоа е невозможна мисија, ниту со буџетот, ниту од аспект на усогласување на стандардите во Европа, а најдрастично загрижува управувањето со отпадот.

ЕУ поддршка за подобрување на управувањето со отпад во источните и североисточните региони

Вечер - 13.09.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи завршна церемонија по повод проектот на ЕУ „Подготовка на проекти и тендерска документација за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во источните и североисточните региони".

Интегриран систем за управување со цврст отпад со поддршка од ЕУ

Вечер - 13.09.2017

Животната средина е најважен приоритет, но со тековниот концепт што постои во земјата, тоа е невозможна мисија, ниту со буџетот, ниту од аспект на усогласување на стандардите во Европа, а најдрастично загрижува управувањето со отпадот.

ЕУ поддршка за подобрување на управувањето со отпад во источните и североисточните региони

Сител - 13.09.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи завршна церемонија по повод проектот на ЕУ „Подготовка на проекти и тендерска документација за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во источните и североисточните региони“.

ЕУ поддршка за подобрување на управувањето со отпад во источните и североисточните региони

Порта 3 - 13.09.2017

Денеска во Скопје ќе се одржи завршна церемонија по повод проектот на ЕУ „Подготовка на проекти и тендерска документација за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во источните и североисточните региони“.