TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откривањето на планетата „Монструм“ во млечниот пат предизвика бурни реакции

Кајгана - 10.11.2017

Астрономите открија огромна нова планета, која веднаш го доби епитетот планета „Монструм“, 13.4 пати поголема од Јупитер, која кружи околу ѕвездите сместени во Млечниот пат. Планета X го добива името секоја новооткриена планета која се уште ...

Откривањето на планетата „Монструм“ во млечниот пат предизвика бурни реакции

Скопје24 - 10.11.2017

Астрономите открија огромна нова планета, која веднаш го доби епитетот планета „Монструм“, 13.4 пати поголема од Јупитер, која кружи околу ѕвездите сместени во Млечниот пат. Планета X го добива името секоја новооткриена планета која се уште ...

Откриена нова планета во Сончевиот систем која може да ја уништи Земјата

БркајРабота - 10.11.2017

Астрономите открија огромна нова планета, која веднаш го доби епитетот планета „Монструм“, 13.4 пати поголема од Јупитер, која кружи околу ѕвездите сместени во Млечниот пат. Планетата X го добива името секоја новооткриена планета која се уште ...