TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што подразбираат реформите на безбедносниот систем?...

Н.Македонија - 11.11.2017

Во интерес на граѓаните, ќе се обидеме кратко и наједноставно да ги изнесеме моделите што во наредниот период ќе бидат анализирани, дебатирани, ставени на јавна расправа, комисиски разгледувани, а потоа ставени во законски рамки и усвоени од ...

Експерти: Реформите во УБК да бидат суштински

Алсат-М - 10.11.2017

Планот за реформи во УБК, во областа на следењето на комуникациите од посебен техничко-оперативен центар треба да се разгледа, да се дискутира на јавна дебата и да се има доволно време за суштински реформи.

Како работната група ќе го подобрува безбедносно-разунавачкиот систем кога владата веќе одбра модел!?

Локално - 10.11.2017

Ќе ги предводи Сиљан Аврамовски, вработен во Управата за безбедност и контраразузнавање со уште десетмина колеги. 29 имиња брои работната група од која владата бара да ги изготват промените на безбедносно-разузнавачкиот систем на државата по ...

Дебата: Прислушувањето да се тргне од УБК – УБК да излезе од  МВР

Нова ТВ - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Како работната група ќе го подобрува безбедносно-разунавачкиот систем кога владата веќе одбра модел!?

Телма - 09.11.2017

Ќе ги предводи Сиљан Аврамовски, вработен во Управата за безбедност и контраразузнавање со уште десетмина колеги. 29 имиња брои работната група од која владата бара да ги изготват промените на безбедносно-разузнавачкиот систем на државата по ...

Нова агенција, ќе се знае кој ги вклучува апаратите за прислушување, а кој ќе слуша

МКД - 09.11.2017

Ќе се формира посебна агенција за следење на комуникациите која ќе има единствено техничка улога, само да го вклучува сигналот, а нема да може да слушаат. Управата за безбедност и контраразузнавање ќе може само да слуша, но нема да може да вклучува.

Научна дебата за процесот на трансформација на УБК

24 Вести - 09.11.2017

Дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на факултетот за безбедност.

Николовски-системот за прислушување да се дислоцира од УБК

Р.С.Европа - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање Горан ...

Спасовски: Трансформацијата на УБК е од суштинско значење за безбедноста (ВИДЕО)

МКД - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

Мора да прекине монополот на УБК

24 Вести - 09.11.2017

Монополот во прислушувањето кој го има УБК мора да се одземе за да се воспостави владеење на правото и демократските вредности – оценија учесниците во научно-стручната дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за ...

Спасовски: УБК со години беше предмет на класична политичка злоупотреба

Фокус - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

Директорот на УБК во ексклузивно интервју за „Фокус“ открива дека ќе се формира специјална Агенција надлежна за ...

Фокус - 09.11.2017

За реформи во делот на следењето на комуникациите ќе се формира Посебна агенција, која ќе има единствено техничка улога, само да го вклучува сигналот, а нема да може да слушаат. УБК, пак, ќе може само да слуша, но нема да може да вклучува.

Се планира нова независна агенција за прислушување

Алсат-М - 09.11.2017

Од 4 модели кои на маса ги ставила работната група на Прибе, Владата прифатила еден модел за реформа на УБК, соопшти директорот на институцијата Горан Николовски. Сегашниот процес на добивање на наредба за следење, ќе продолжи преку Обинителството ...

Дебата за реформи во УБК

Глас на Америка - 09.11.2017

СКОПЈЕ — Тајната полиција препорачува да и` се одземе монополот во следењето на комуникациите, преку преместување на овој клучен систем од УБК на некое друго место. Ваквата подготвеност на најважната разунавачка организација во Македонија за ...

Дебата за процесот на трансформација на УБК

Академик - 09.11.2017

Денеска во организација на Факултетот за безбедност при Универзитетот „Св. Климент Охридски“, се одржа дебатата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на ...

(Видео) Спасовски: Одлуката е донесена – УБК мора да се трансформира

Правдико - 09.11.2017

По сè што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни трошка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите, е од суштинско значење по ...

Дебата за процесот на трансформација на УБК

ТВ21 - 09.11.2017

Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Факултетот за безбедност.

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од УБК

Либертас - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Научна дебата за процесот на трансформација на УБК

+инфо - 09.11.2017

На дебатата ќе говорат министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање Горан Николовски. Факултетот за безбедност денеска во Скопје организира научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот ...

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира и да се укине монополот на УБК

Сител - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Дебата за процесот на трансформација на УБК

Сител - 09.11.2017

Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Факултетот за безбедност.

(Видео) Спасовски: Одлуката е донесена – УБК мора да се трансформира

Макфакс - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

Дебата за трансформација на тајната полиција и за прислушувањето

Макфакс - 09.11.2017

Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Факултетот за безбедност.

(ВИДЕО) Спасовски: Трансформацијата на УБК е од суштинско значење

А1 On - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

Дебата за процесот на трансформација на УБК

А1 On - 09.11.2017

Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Факултетот за безбедност.

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира и да се укине монополот на УБК

ТВ21 - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Спасовски: Никој нема дилема за трансформацијата на УБК ВИДЕО

+инфо - 09.11.2017

Одлуката е донесена, одговорноста е превземена, сега влегуваме во фаза кога главен збор треба да имаат експерти и професионалци, рече Спасовски. После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата ...

Директорот на УБК за „Фокус“: Ќе се формира специјална Агенција надлежна за прислушување

Либертас - 09.11.2017

За реформи во делот на следењето на комуникациите ќе се формира Посебна агенција, која ќе има единствено техничка улога, само да го вклучува сигналот, а нема да може да слушаат. УБК, пак, ќе може само да слуша, но нема да може да вклучува.

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира и да нема монопол на УБК

+инфо - 09.11.2017

Македонија според препораките во извештајот на Прибе потребно е да спроведе реформи на целокупниот безбедносно-разузнавачки систем, вели Николовски. Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, ...

ВИДЕО: Како ќе се реформира УБК – се разгледувале 4 опции

Либертас - 09.11.2017

Тајната полиција препорачува да и` се одземе монополот во следењето на комуникациите, преку преместување на овој клучен систем од УБК на некое друго место. Ваквата подготвеност на најважната разунавачка организација во Македонија за отстапки од веќе ...

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од УБК

А1 On - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Трибина: Реформи во УБК

МРТ - 09.11.2017

Кој е најсоодветниот модел за реформирање на државната безбедност? Како да се заштити независноста на разузнавачката информација од политичкото влијание? За ова дебатираа најповиканите од оваа чувствителна област...

Владата ќе формира независна агенција за прислушување

Сител - 09.11.2017

Формирање на владина агенција која што ќе има техничка улога во следење на комуникациите ќе биде решението за надминување на монополот што во овој момент го има УБК во однос на прислушкувањето, информираше првиот човек на службата Горан Николовски.

Научна дебата за процесот на трансформација на УБК...

Н.Македонија - 09.11.2017

Научна дебата за процесот на трансформација на УБК Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во ...

Ќе се формира специјална Агенција надлежна за прислушување

Тера - 09.11.2017

За реформи во делот на следењето на комуникациите ќе се формира Посебна агенција, која ќе има единствено техничка улога, само да го вклучува сигналот, а нема да може да слушаат. УБК, пак, ќе може само да слуша, но нема да може да вклучува.

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира и да се укине монополот на УБК

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи ...

Дебата за трансформација на тајната полиција и за прислушувањето

Точка - 09.11.2017

Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Факултетот за безбедност.

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира и да нема монопол на УБК

Позитив.мк - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Спасовски: УБК со години беше предмет на класична политичка злоупотреба

iPortal - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

Спасoвски: УБК мора да се ослободи од политичка злоупотреба

Newsroom - 09.11.2017

После сѐ што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на УБК, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по однос на системското редефинирање на ...

Каква трансформација сe планира во УБК?

Фактор - 09.11.2017

Монополот во прислушувањето кој го има УБК мора да се одземе за да се воспостави владеење на правото и демократските вредности, се согласија учесниците во научно-стручната дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за ...

Научна дебата за процесот на трансформација на УБК

Слободен Печат - 09.11.2017

Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Факултетот за безбедност.

Копчето за прислушување најдобро е да го притиска ОТЦ, вели шефот на УБК

Мета - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите треба да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК), за да се укине монополот што Управата сега го има во овој процес, рече директорот на УБК, Горан Николовски на научно-стручната дебата ...

Спасовски: Одлуката е донесена – УБК мора да се трансформира

Точка - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

(ВИДЕО) Спасовски: Трансформацијата на УБК е од суштинско значење

Орбис - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира и да се укине монополот на УБК

Слободен Печат - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Спасовски: Одлуката е донесена – УБК мора да се трансформира

Вечер - 09.11.2017

После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...

Дебата за процесот на трансформација на УБК

Орбис - 09.11.2017

Научна дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следење на комуникациите“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Факултетот за безбедност.

Николовски: Системот за следење на комуникациите да се дислоцира и да се укине монополот на УБК

Локално - 09.11.2017

Системот за следење на комуникациите да се дислоцира од Управата за безбедност и контраразузнавање, со цел да се укине монополот, што таа сега го има во овој процес, препорача денеска директорот на УБК Горан Николовски, презентирајќи решенија за ...

Спасовски: УБК со начинот на функционирање беше предмет на класична и континуирана политичка злоупотреба (ВИДЕО)

Стандард - 09.11.2017

„После се што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни ронка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите е од суштинско значење по ...