TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Летови и возови откажани поради снежните наноси во Велика Британија

Макфакс - 10.12.2017

Обилните врнежи од снег предизвикаа застој во копнениот и воздушниот сообраќај во Велика Британија, при што се откажани поаѓањата на некои возови и авиони. Британската метеоролошка служба соопшти дека на сила е жолто предупредување, првенствено низ ...

Бура надоаѓа кон нас – се најавуваат ветрови со брзина од 120 км/ч и други арктички удари

Репортер - 10.12.2017

Шпанија и Португалија превземаа мерки на опасност од бурата. Шпанија и Португалија издадоа денеска предупредувања за силни ветрови и обилни врнежи сред бурата која се приближува на Пиринејскиот полуостров од Атлантикот.

ФОТО: Обилни снежни врнежи ја парализираа Велика Британија

Курир - 10.12.2017

Делови на Велика Британија денеска се зафатена од обилни снежни врнежи, кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба објави „жолто“ предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во ...

ЕВРОПА ЌЕ БИДЕ ЗАКОПАНА ВО МРАЗ: ПРИСТИГНУВА АРКТИЧКОТО НЕВРЕМЕ – Британија е веќе на удар, а еве што го очекува ...

Маркукуле - 10.12.2017

Британците се соочуваат второто големо невреме наречено Керолајн. Брзината на ветерот достигнува до 140 километри на час, но исто така целото подрачје е зафатено со ниски температури и снег.

Летови и возови откажани поради снежните наноси во Велика Британија

Вечер - 10.12.2017

Обилните врнежи од снег предизвикаа застој во копнениот и воздушниот сообраќај во Велика Британија, при што се откажани поаѓањата на некои возови и авиони. Британската метеоролошка служба соопшти дека на сила е жолто предупредување, првенствено низ ...

Фото: Снег ја парализираше Велика Британија

Press24 - 10.12.2017

Делови на Велика Британија денеска се зафатена од обилни снежни врнежи, кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба објави „жолто“ предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во ...

Летови и возови откажани поради снежните наноси во Велика Британија

Орбис - 10.12.2017

Обилните врнежи од снег предизвикаа застој во копнениот и воздушниот сообраќај во Велика Британија, при што се откажани поаѓањата на некои возови и авиони. Британската метеоролошка служба соопшти дека на сила е жолто предупредување, првенствено низ ...

Обилни снежни врнежи ја парализираа Велика Британија

ТВ21 - 10.12.2017

Делови на Велика Британија денеска се зафатена од обилни снежни врнежи, кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба објави „жолто“ предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во ...

Обилни снежни врнежи ја парализираа Велика Британија

Сител - 10.12.2017

Делови на Велика Британија денеска се зафатена од обилни снежни врнежи, кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба објави „жолто“ предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во ...

(ФОТО+ВИДЕО) Eдна европска земја во колапс поради снегот

Фактор - 10.12.2017

Снегот создаде застој во копнениот и воздушниот сообраќај во Велика Британија, при што се откажани тргнувањата на некои возови и полетувањето на авиони. Британската метеоролошка служба објави дека на сила е жолто предупредување, првенствено низ ...

Обилни снежни врнежи ја парализираа Велика Британија

+инфо - 10.12.2017

Британската метеоролошка служба објави „жолто“ предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во централните делови на Англија и во северен Велс. Делови на Велика Британија денеска се зафатена од обилни снежни врнежи, кои предизвикаа застои и ...

Снег ја затрупа Европа – откажани летови и возови

Sky - 10.12.2017

Обилните врнежи од снег предизвикаа застој во копнениот и воздушниот сообраќај во Велика Британија, при што се откажани поаѓањата на некои возови и авиони. Британската метеоролошка служба соопшти дека на сила е жолто предупредување, првенствено низ ...

Велика Британија парализирана од обилни врнежи од снег

А1 On - 10.12.2017

Со обилни врнежи од снег денеска беа зафатени делови на Велика Британија, кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Издадено е жолто предупредување од страна на британската метеоролошка служба од можни нови снежни врнежи, ...

Обилни снежни врнежи ја парализираа Велика Британија

Локално - 11.12.2017

Делови на Велика Британија денеска се зафатена од обилни снежни врнежи, кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба објави „жолто“ предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во ...

Снегот ја парализираше Велика Британија

Макфакс - 10.12.2017

Делови на Велика Британија се зафатени од силни врнежи снег кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба издаде жолто предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во централните делови ...

Снегот ја парализираше Велика Британија

Орбис - 10.12.2017

Делови на Велика Британија се зафатени од силни врнежи снег кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба издаде жолто предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во централните делови ...

Снегот ја парализираше Велика Британија

Вечер - 10.12.2017

Делови на Велика Британија се зафатени од силни врнежи снег кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Британската метеоролошка служба издаде жолто предупредување од можни нови снежни врнежи, пред се во централните делови ...

Велика Британија парализирана од обилни врнежи од снег

Локално - 10.12.2017

Со обилни врнежи од снег денеска беа зафатени делови на Велика Британија, кои предизвикаа застои и блокади во копнениот и воздушниот сообраќај. Издадено е жолто предупредување од страна на британската метеоролошка служба од можни нови снежни врнежи, ...