TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Невладините под лупа на даночниците, УЈП „чешла“ во 20-тина оранизации

ТВ21 - 20.12.2016

УЈП во инспекциска контрола над невладините организации. Ќе се проверуваат финансиските извештаи на дваесетина невладини организации. Извршната директорка на Фондацијата Фани Каранфилова – Пановска вели дека организацијата работи транспарентно и ...

(Не)оркестриран “упад“ во невладиниот сектор?

24 Вести - 20.12.2016

Инспекторите се екипираат, невладиниот сектор подготвува документација. До крајот на неделва под лупа на даночниците од УЈП ќе биде и Македонскиот центaр за европско образование. МЦЕО е една од дваесете невладини организации што соработуваат со ...

Почна „десороизацијата“ на Груевски, УЈП влегува во 20 невладини организации

Фокус - 20.12.2016

Управата за јавни приходи има подготвено налози да влезе во 20 невладини организации и да го проверува нивното финансиско работење. Освен во Фондацијата Отворено опшество, финансиски контроли ќе се вршат и во Хелсиншкиот комитет за човекови права, ...

Граѓанскиот сектор на удар на УЈП

Телма - 20.12.2016

Граѓанскиот сектор на удар на Управата за јавни приходи. УЈП пред изборите им најави, а деновиве почна да врши контроли за во поголем број невладини организации, кои главно се критички настроени кон политиките на власта.

„Груевски би сакал да биде Путин, но не може”

Нова ТВ - 20.12.2016

Државата не може да ги забрани или регулира странските средства за невладините организации по примерот на Путин, затоа што најголем „странски агент“ е Македонија која прима стотици милиони долари преку разни фондации за свои потреби, велат ...

(Не)оркестриран “упад“ во невладиниот сектор?

Локално - 20.12.2016

Инспекторите се екипираат, невладиниот сектор подготвува документација. До крајот на неделва под лупа на даночниците од УЈП ќе биде и Македонскиот центaр за европско образование, информира 24Вести.

Граѓанскиот сектор на удар на УЈП

Репортер - 20.12.2016

Граѓанскиот сектор на удар на Управата за јавни приходи. УЈП пред изборите им најави, а деновиве почна да врши контроли за во поголем број невладини организации, кои главно се критички настроени кон политиките на власта.

Граѓанскиот сектор сардисан од инспекции, почна ли “десоросоизацијата”

24 Вести - 19.12.2016

Финасиска контрола од УЈП се подготвува да ја чешла работата во Фондацијата отворено општество, што е македонски разгранок на мрежата Сорос. Освен Фондацијата, под лупа ќе биде ставена и работата на уште дваесетина граѓански здруженија.

Граѓанскиот сектор сардисан од инспекции

+инфо - 19.12.2016

Од Управата за јавни приходи не одговорија дали станува збор за редовни или вонредни контроли. Финасиска контрола од УЈП се подготвува да ја чешла работата во Фондацијата отворено општество Македонија, што е македонски разгранок на мрежата Сорос.

Сорос Македонија и повеќе невладини под лупа на Финансиска контрола на УЈП

Позитив.мк - 19.12.2016

На само неколку дена откако Никола Груевски го прочита „Прогласот“ на ВМРО-ДПМНЕ со кој ќе се залагаат за „десоросизација“ на Македонија, Финансиската контрола на УЈП ги стави под лупа Фондацијата отворено општество Македонија, што е македонски ...

Инспекции секој ден го бомбардираат граѓанскиот сектор

Слободен Печат - 20.12.2016

Од УЈП не одговорија дали станува збор за редовни или за вонредни контроли. Финансиска контрола од УЈП се подготвува да ја чешла работата во Фондацијата Отворено општество Македонија, што е македонски разгранок на мрежата Сорос.