TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оксфорд стана првиот британски град, кој ги забрани автомобилите на бензин

Стандард - 12.10.2017

Светски познатиот универзитетски центар Оксфорд стана првиот британски град, кој ги објави своите планови да ги отстрани од центарот сите автомобили со мотори со внатрешно согорување. Ова е најрадикалната мерка претставена досега во земјата за ...

Париз ги забранува моторите со внатрешно согорување од 2030 година

Додај Гас - 12.10.2017

Едно од официјалните лица во администрацијата на Париз, Кристоф Најдовски, истакнува дека оваа забрана е дел од долгорочна стратегија и дека автомобилите со дизел и бензински погон се една од главните причини за загадување на животната средина.

Париз ги забранува бензинските и дизелските автомобили во 2030 година

Стандард - 12.10.2017

Во 2030 година, властите во Париз ќе го забранат движењето на автомобили со бензински и дизел мотори, објави Ројтерс. Гувернерите на француската престолнина се убедени дека овој нивен потег ќе го забрза масовното навлегување на електрични автомобили ...

Париз целосно ќе се префрли на електрични автомобили до 2030

Сакам да кажам - 12.10.2017

Властите на Париз донесоа одлука за забрана за користење на сите бензински и дизел-возила во градот до 2030 година. Со оваа одлука, најпосетениот град на светот сака да го забрза преминот кон електрични возила, како резултат на зголемената ...

Париз ги забранува дизелските и бензинските мотори

Кајгана - 12.10.2017

Властите во Париз најавија дека планираат да ги забранат сите мотори на внатрешно согорување најдоцна до 2030 година. Оваа мерка ги опфаќа возилата со бензински и дизелски мотори. „Се работи за долгорочно планирање и стратегија која има за цел да ја ...

СТОП ЗА ДИЗЕЛ И БЕЗИН ВОЗИЛА: Уште една земја им се придружува на Франција, Кина и Британија

Фактор - 12.10.2017

Новaтa холандскa влада објави дека е усвоено решение сите нови автомобили кои се продаваат во земјата по 2030 година да имаат нулата вредни емисии.. Тоа практично значи дека Холандија ќе се приклучи на листата на земји кои ќе ги забранат ...

Дизелот одлучува за изборите во Австрија?!

Авто Плус - 11.10.2017

Иднината за дизел автомобили во Европа може и да изгледа посветла по 15 октомври, кога се парламентарните избори во Австрија Повеќе од 300.000 луѓе работат во автомобилската индустрија, а речиси 60% од автомобилите во земјата се со дизел мотори.